Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Locatarii blocurilor din zona Romarta Veche, care ies noaptea din casă, o fac pe riscul lor

Problema câinilor este departe de a fi rezolvată în Brăila. În plin centru al oraşului, zona Romarta Veche se transformă, noaptea, în teritoriul unei haite de câini fără stăpân, care atacă toţi trecătorii. Asta reclamă o locatară dintr-un bloc situat în Piaţa Hristo Botev, care se plânge că, efectiv, se teme să iasă din scară pe timpul nopţii. "Noaptea e nenorocire, nu avem cum să ieşim fără să ne luăm un băţ sau altceva la noi, ca să ne putem apăra. Ziua sunt momente când nu mai vezi niciunul pe aici, dar sunt şi momente când apar de unde nu te aştepţi şi se reped la tine. Pe socrul meu l-au atacat, i-au rupt bagajul, că s-a apărat cu o geantă. S-a speriat foarte tare, nu îşi mai revenea. Parcă trăim în junglă, nu în centrul oraşului. Sunt aici câteva persoane în vârstă, care dau de mâncare câinilor, de s-au învăţat să vină din toate părţile la noi între blocuri. Mai sunt şi patroanele de la două magazine de lângă fosta Romarta, unde se vând confecţii, care tot timpul hrănesc câini. Din cauza asta nu scăpăm de ei. Dacă le zici ceva acestor persoane te fac cu ou şi cu oţet, nu mai scapi de gura lor. Nu e normal. Şi eu iubesc câinii, chiar am un căţel acasă, dar ce se întâmplă în zona noastră e prea exagerat. Haite întregi se adună aici noaptea, iar Primăria nu face nimic", ne-a spus locatara respectivă, care a evitat să îşi dea numele, de frica vecinilor iubitori de animale.
Reprezentanţii Primăriei susţin că se fac periodic acţiuni pentru prinderea câinilor în Piaţa Hristo Botev, zona Romarta Veche. "Ultima capturare s-a făcut în data de 10 august, când au fost prinse 7 exemplare. E adevărat, primim multe reclamaţii din zona respectivă, dar pe de altă parte sunt şi persoane acolo care hrănesc câini, în faţa scărilor de bloc sau a spaţiilor comerciale, motiv pentru care animalele sunt atrase permanent în zonă", ne-a declarat Marilena Barbu, directorul tehnic al Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală din cadrul Primăriei Brăila.
Vineri după-amiază, pe lângă blocurile de la Romarta Veche nu erau prea multe exemplare canine, ceea ce ar fi putut fi un semn al faptului că acţiunea de capturare derulată recent de reprezentanţii Primăriei a avut efect. Pe de altă parte, însă, locatarii spun că, în special noaptea, continuă să se adune foarte mulţi câini, care pe lângă faptul că sunt periculoşi, latră în permanenţă, deranjând rezidenţii, care nu se pot odihni din cauza gălăgiei. De altfel, aşa cum spunea şi cea care a formulat sesizarea către ziar, lângă uşa unui magazin de confecţii există câteva recipiente, unde li se pun apă şi mâncare câinilor. Potrivit legilor în vigoare, persoanele care hrănesc animale pe domeniul public pot fi amendate de Poliţia Locală. Deocamdată, aceste prevederi legale nu prea se aplică la Brăila.

 
Categorie articol: 

Comentarii