Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Localităţile unde sunt mai mult de 3 cazuri COVID la mia de locuitori, în vizorul Poliţiei

începând cu data de 15 octombrie, poliţiştii desfăşoară acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse conform H.G. nr. 586/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României • sunt verificaţi cetăţenii cu privire la măsura obligativităţii purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura • la Brăila sunt 6 localităţi care au depăşit cota de 3 la mie

 

Localităţile din Brăila unde incidenţa cazurilor Covid depăşeşte 3 cazuri la 1.000 de locuitori sunt verificate de poliţişti. Cetăţenii sunt controlaţi cu privire la portul măştii de protecţie în mod corepunzător. La Brăila sunt 6 localităţi aflate în această situaţie.

Astfel, poliţiştii brăileni împreună cu celelalte structuri M.A.I. desfăşoară acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse conform H.G. nr. 586/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi Hotărârii C.J.S.U. Brăila nr. 55/2020 privind stabilirea măsurilor ce se aplică pe durata stării de alertă la nivelul judeţului Brăila. Se acţionează pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi în localităţile din judeţul Brăila în care incidenţa a depăşit 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori. “Sunt desfăşurate activităţi de verificare a cetăţenilor cu privire la măsura obligativităţii purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţe, târguri, zone de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară pelerinaje, zonele pietonale comerciale, dar şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii. De asemenea, sunt verificate şi societăţile comerciale a căror activitate cu publicul care presupune prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în interiorul clădirilor este interzisă”, se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila.

Poliţiştii recomandă tuturor brăilenilor să păstreze distanţarea fizică şi să poarte masca de protecţie în toate spaţiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislaţia în vigoare!

Potrivit situaţiei transmise de la Prefectura Brăila, la nivelul judeţului nostru localiţile unde incidenţa depăşeşte trei la mia de locuitori sunt următoarele: sat Custura (5,54), sat Mircea Vodă (4,35), sat Plăsoiu (5,26), sat Stanca (3,45),  Surdila Greci (3,49), Surdila Găiseanca (3,17).

La nivel naţional, în 368 de localităţi din ţară s-a depăşit coeficientul de infectare de 3 la mia de locuitori.
Categorie articol: 

Comentarii