Mergi la conţinutul principal

Loc de parcare marcat abuziv în faţa unei scări de bloc

• un locatar reclamă faptul că persoana care a făcut marcajul respectiv are un loc rezervat de la Primărie, în parcarea din spatele blocului • reprezentanţii autorităţii locale spun că e ilegal să îţi trasezi singur un spaţiu, chiar şi pentru persoane cu handicap, mai ales când o faci chiar în dreptul unei scări

 

Un brăilean a marcat pe asfalt un loc de parcare pentru persoane cu handicap, fix în faţa scării unui bloc de pe strada Ion C. Brătianu, acolo unde, teoretic, spaţiul ar trebui să rămână permanent liber pentru situaţiile de urgenţă, când este nevoie de autospecialele serviciului de ambulanţă sau ale pompierilor. Situaţia ne-a fost sesizată de un cititor, care nu precizează, însă, de ce handicap suferă cel care a marcat spaţiul respectiv. “Pe strada Ion C Brătianu, în faţa scării 1 a blocului A2bis, chiar lângă farmacie, un domn şi-a marcat asfaltul proaspăt turnat şi a pus şi un semn destinat persoanelor cu handicap, fără a avea acordul niciunei instituţii! Dânsul are locul de parcare primit de la Primărie în spatele blocului!, a precizat autorul reclamaţiei.

Indiferent de situaţia în care s-ar afla cineva care suferă de un handicap locomotor şi nu se poate deplasa pe distanţe lungi, nu se acceptă marcarea unui loc de parcare în dreptul intrării unui bloc, ne-a transmis conducerea Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL), instituţia implicată în adminstrarea locurilor de parcare din municipiu. Dumitru Munteanu, directorul SUPAGL, ne-a precizat că persoanele cu handicap au prioritate la alocarea spaţiilor de parcare, cu condiţia să prezinte toate documentele din care să reiasă problemele pe care le au. O altă condiţie este ca în preajma blocului unde locuiesc persoanele respective să existe locuri disponibile. “Dacă toate locurile dintr-o parcare sunt deja alocate prin contract, nu putem da pe nimeni la o parte, ca să putem onora cererea persoanei cu handicap. Se vor căuta alte soluţii, pentru ca acesteia să i se dea un spaţiu cât mai aproape de imobilul unde locuieşte”, ne-a spus directorul SUPAGL. În parcările noi, se alocă din start, potrivit legii, 4% dintre locurile existente, dar nu mai puţin de 2, pentru persoanele cu handicap. Chiar dacă în blocurile din proximitate nu locuiesc astfel de persoane, trebuie să existe spaţii speciale, pentru cei care ar putea veni în vizită la un moment dat.

În ceea ce priveşte situaţia existentă în dreptul blocului A2bis de pe Str. Ion C. Brătianu, şeful SUPAGL ne-a declarat că respectivul marcaj făcut ilegal pe asfalt va fi şters, aşa cum s-a procedat şi în alte ocazii de acest gen. “Ne-am mai lovit de astfel de situaţii. Unii cetăţeni îşi trasează singuri locuri de parcare, fără nicio autorizaţie în acest sens. Când primim reclamaţii, procedăm la ştergerea marcajelor, cu sprijinul Poliţiei Locale”, a punctat directorul Munteanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro