Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Loc de joacă din Parcul Monument, reabilitat ”ca la carte”, dar cu mici scăpări

* după investiția făcută recent de Primărie, prin SUPAGL, totul este incomparabil mai frumos ca înainte, însă există și neajunsuri, cum ar fi noroiul format pe spațiul verde, exact în zona unde s-au amplasat instalațiile pentru echilibristică

 

Locul de joacă pentru copii din zona stației de tramvai de la Sala Polivalentă - Parc Monument era, până mai ieri, o amenajare de genul “bună intenție, proastă direcție”. Mascat de un gard cu plăci din beton prefabricat care ascundea vederii aspecte deranjante, mini-parcul pentru copii era împânzit de bălți cu apă și noroi, bălării până la brâu, instalații de joacă dar și bănci și coșuri de gunoi distruse și mânjite cu grafitti, iar dintr-un furtun folosit pentru irigarea spațiului verde curgea permanent apă. Mai mult, aici se adunau găștile puse pe gălăgie, fumat, băut și limbaj plin de obscenități. Își făceau veacul pe câteva bănci și boschetarii, bețivii și cei care se “ușurau” după gard, printre grămezile de gunoaie aduse de unii comercianți din apropiere.

Ei bine, de câtva timp, toate aceste nereguli au dispărut, prin grija și preocuparea Primăriei și a Serviciului de Utilitate Publică, Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL). Totul este nou și bine gândit, a dispărut și gardul cu pricina, fiind înlocuit cu unul din lemn, în culori vii, pastelate; peste sol s-a așternut tartan cu un plăcut efect coloristic. De aceea, copiii și cei care îi însoțesc vin cu plăcere aici.
Și mai e ceva: la câțiva pași de locul de joacă s-a amenajat și dotat un spațiu unde copiii pot să-și mențină echilibrul pe cabluri duble din sârmă, frânghii împletite sau pe o piramidă ce te duce cu gândul la o navă cu vele cum ar fi, de exemplu, Bricul “Mircea”. Felicitări și pentru inițierea în echilibristică, dar din păcate, la această dotare inedită, este o problemă: când plouă, trebuie să-ți menții echilibrul și prin noroiul ce se formează pe fostul spațiu verde. Iar numai cine vrea să-și încerce adrenalina urcă pe acele cabluri cu noroiul pe tălpi! Sau, mai știi, poate chiar din proiect s-a vrut acest lucru. Pentru viitorii marinari sau soldați din trupele speciale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii