Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lobby ministerial in favoarea firmei "Athena"

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, aflat ieri intr-o vizita de lucru la Braila, a promis ca se va implica in problema pe care municipalitatea braileana o are cu firma care ar trebui sa monteze canalizari in cartierele marginase - "Athena", dar si cu Oficiul de Plati si Contractare PHARE din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor. Amintim ca primarul a incercat recent sa deblocheze situatia de pe santierul abandonat de firma greceasca, insa a fost blocat de birocratie. Desi Oficiul de Plati si Contractare PHARE din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor i-a promis ca in doua zile o sa ii trimita documentele necesare pentru deblocarea unui credit
contractat de firma "Athena", astfel incit sa se poata reincepe
lucrarile, functionarii respectivi nu numai ca nu s-au tinut de cuvint, dar nici nu i-au mai raspuns la telefon. Documentul solicitat de edilul brailean ar trebui sa prelungeasca termenul final de executie a programului ISPA, de extindere a sistemului de canalizare a municipiului si modernizare a strazilor aferente, din cartierele Chercea, Brailita si Radu Negru.
Asadar, ieri, ministrul care a fost plimbat prin Chercea sa vada exact despre ce e vorba, a precizat ca va interveni pe linga ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, pentru ca Primaria sa obtina documentele necesare. "Functionarii respectivi ar trebui dusi in Chercea sa vada cu ochii lor cum traiesc oamenii aia. Dar la noi asta e mentalitatea functionarului care nu stie ce e in teritoriu. E important sa facem tot ce putem ca sa nu pierdem investitia. Problema este cu modul acesta centralizat de accesare a fondurilor, in care autoritatile locale sint doar spectatori". Orban a incercat chiar sa ii ia apararea primarului Cibu, spunind ca nu acesta este de vina pentru ce s-a intimplat, ci sistemul pe care functioneaza aceste proiecte.
Categorie articol: 

Comentarii