Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liviu Negoiţă, noul premier desemnat

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat vineri pe Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3, să formeze un nou Guvern care să ceară votul de încredere al Parlamentului.
Premierul desemnat Liviu Negoiţă a declarat vineri că îşi propune un Guvern de coaliţie naţională, că începe negocierile chiar din acest moment deoarece vrea ca luni să depună lista Guvernului la Parlament.
"Misiunea mea e clară: îmi propun un Guvern de coaliţie naţională, consultările încep de azi (n.r - vineri, 6 noiembrie). Sunt deschis forţelor politice din Parlament", a declarat el. Negoiţă a mai spus că va începe negocierile imediat pentru că România are nevoie rapid de un Guvern şi a anunţat că luni vrea să depună lista miniştrilor în Parlament.
El i-a mulţumit lui Băsescu pentru încredere şi l-a corectat pe şeful statului care a spus că este primarul sectorului 4, precizând că este al sectorului 3.

"Liviu Negoiţă îndeplineşte criteriile lui Johannis, dar este şi politician"

Preşedintele Traian Băsescu a explicat vineri desemnarea lui Liviu Negoiţă în funcţia de premier, declarând că acesta răspunde exigenţelor majorităţii, îndeplinind criteriile pe care le are Klaus Johannis, dar în plus este şi reprezentant al unui partid care îşi va asuma responsabilitatea guvernării.
Şeful statului a subliniat că desemnarea primarului sectorului trei al Capitalei, Liviu Negoiţă, reprezintă "o încercare de a răspunde exigenţelor majorităţii", acesta fiind ales cu 80% la ultimele alegeri locale, fiind un "bun gospodar", dar îndeplinind şi condiţia de a fi politician, astfel că guvernul pe care îl va forma - al PDL sau de uniune naţională - să-şi asume răspunderea guvernării.
"Fiind eu însumi rezultatul unei ascensiuni bazate pe votul cetăţenilor, apreciez foarte mult acest tip de politicieni care îşi obţin demnităţile prin alegeri. Am hotărât să fac un pas în întâmpinarea majorităţii, dar condiţionat de asumarea politică a guvernării. Nu putem sta la adăpostul criticilor, ascunzându-ne după un Guvern de tehnicieni şi spunând că ei sunt responsabili", a spus Băsescu.
El a adăugat că Negoiţă "a obţinut 80% la alegerile locale, la sectorul 4 (de fapt trei, n.r), un sector cu 400.000 oameni, de trei ori mai mult decât Sibiul, sector care arată cel puţin la fel de bine ca Sibiul", că este "un bun gospodar" şi a subliniat că, prin acest premier, "un partid îşi poate asuma responsabilitatea guvernării singur sau într-un Guvern de uniune naţională".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii