Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liuzzi si Speed - pilotii titulari la Toro Rosso

Italianul Vitantonio Liuzzi si americanul Scott Speed vor fi pilotii titulari ai noii echipe Toro Rosso in sezonul 2006 al Campionatului Mondial de Formula 1, informeaza AFP.
Liuzzi, in virsta de 24 de ani, a evoluat pentru echipa Red Bull in 2005. El ar fi trebuit sa evolueze si anul viitor pentru Red Bull, prin alternanta cu Christian Klien, insa in cele din urma a fost preferat pilotul austriac. Liuzzi nu a evoluat decit in cinci din cele 19 Grand Prix-uri ale sezonului 2005, in rest fiind al treilea pilot.
Speed, in virsta de 22 de ani, va fi primul pilot american care va evolua in Formula 1 dupa Michael Andretti in 1993. El a participat in 2005 la campionatul GP2, unde a terminat pe locul 3.
Elvetianul Neel Jani, in virsta de 21 de ani, care a evoluat in GP2 in 2005 (locul 7), va fi al treilea pilot al noii echipe.
Toro Rosso a aparut dupa ce Red Bull a achizitionat echipa Minardi. Toro Rosso este versiunea in limba italiana a numelui Red Bull.
De asemenea, la echipa Red Bull Racing a fost confirmat ca pilot titular austriacul Christian Klien, acesta urmind sa fie coechipier cu scotianul David Coulthard. Al treilea pilot ar putea fi olandezul Robert Doornbos.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii