Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Lituanienii sint mai buni decit letonii"

Mijlocasul Banel Nicolita a declarat, miercuri, ca se asteapta la o partida dificila in fata Lituaniei, o echipa mai buna decit Letonia, adversara selectionatei Romaniei in amicalul cistigat cu 1-0 la Urziceni, informeaza site-ul oficial al Federatiei Romane de Fotbal.
"Am vizionat o caseta cu meciul Lituania - Italia si, evident, lituanienii sint mai buni decit letonii. Au jucatori mai tehnici si mai valorosi, capabili sa scoata din joc adversari. Se completeaza foarte bine si, in plus, au o forta superioara celei a letonilor. De altfel, faptul ca multi evolueaza la cluburi importante sau bune din Occident vorbeste de la sine despre valoarea lor. Ceea ce difera, comparativ cu Letonia, este valoarea, nu stilul. Tuturor echipelor din grupa le va fi foarte greu cu ei", a afirmat mijlocasul.
Banel Nicolita sustine ca Romania este obligata sa cistige primele doua partide din campania de calificare la CM 2010, cu Lituania si Insulele Feroe. "Este obligatoriu sa cistigam primele doua meciuri din aceasta campanie, fapt care ne-ar conferi un moral foarte bun in perspectiva jocului cu Franta, care trebuie, si el, cistigat, pentru a aborda de pe alte pozitii anul 2009. Intotdeauna este vital sa pornesti bine. Nici nu vreau sa ma gindesc la vreo alta varianta. Aparent, pentru primele doua locuri se vor bate Franta, Romania si Serbia, o echipa mereu periculoasa, cu jucatori de o mare tehnicitate. Dar nu avem voie sa omitem sansele Austriei, tot asa cum Lituania este capabila cel putin sa incurce socotelile tuturor, daca nu mai mult. Dar, cum spuneam, avem valoarea necesara sa trecem cu sase puncte din sase peste primele doua meciuri", a adaugat Nicolita.
Mijlocasul sustine ca participarea la Campionatul European din Austria si Elvetia este un avantaj pentru echipa nationala a Romaniei in preliminariile CM 2010. "Una peste alta, am facut o figura buna la EURO, intr-o grupa atit de grea, in care nimeni nu ne dadea vreo sansa. Pentru noi toti a fost o experienta frumoasa, dar si benefica, si nu cred ca participarea la EURO ne-ar ingreuna debutul in preliminariile Mondialelor. Dimpotriva, chiar si fara colegii nostri absenti, prezenta noastra la turneul final european ar trebui sa fie un avantaj", a precizat Nicolita.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii