Mergi la conţinutul principal

Litri în plus de combustibili în pandemie pentru ISU Brăila şi Protecţia Copilului

• este vorba despre două proiecte de hotărâri ce au fost aprobate, recent, de consilierii judeţeni, în cadrul a două şedinţe extraordinare • pentru ISU Brăila s-au adăugat 200 l de motorină pe lună pentru o autoutilitară, iar pentru DGASPC Brăila - 600 l/lună pentru 3 maşini

 

Discuţii aprinse în CJ Brăila pe tema modificării cotelor de carburanţi în contextul pandemiei de coronavirus. Consilierii judeţeni au aprobat în cadrul a două şedinţe extraordinare ce au avut loc prin videoconferinţă, una pe 10 aprilie şi alta ieri, pe 14 aprilie, modificarea unei hotărâri mai vechi (din 2017), privind normativele de cheltuieli pentru consumul lunar de carburanţi al aparatului propriu, instituţiilor şi serviciilor subordonate. Să le luăm pe rând: în şedinţa extraordinară din 10 aprilie, s-a pus în discuţie, la cererea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Dunărea” al Judeţului Brăila, majorarea cotei lunare de carburant (motorină) pentru autoutilitara Opel Vivaro, de la 50 l/lună la 200 l lunar. Asta începând cu luna aprilie şi până la încheierea stării de urgenţă. Maşina efectuează distribuţia materialelor de protecţie şi materialelor medicale către structurile implicate în prevenirea şi combaterea COVID-19 (ISU, SJU, UPU, DSP, SAJ).  Ar mai fi de precizat că, potrivit documentelor ataşate proiectului, ISU Brăila va avea în total 330 l benzină pe lună şi 600 l motorină pe lună, în loc de 450 l motorină, cât avea în trecut. O cantitate de combustibili valabilă pentru 10 autoturisme/autoutilitare.

 

Contre pentru combustibilul de la Protecţia Copilului

 

Ieri, într-o nouă şedinţă extraordinară a CJ Brăila, consilierii au dezbătut iarăşi modificarea cotelor de carburanţi, de această dată la solicitarea Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Brăila. În proiect se precizează că a fost necesară suplimentarea normativelor de cheltuieli privind consumul lunar de carburanţi pentru microbuzele din cadrul DGASPC Brăila care asigură transportul personalului din serviciile rezidenţiale, izolat în centre, de la locaţiile identificate în cadrul instituţiei şi de la locul de muncă, precum şi al personalului aflat în izolare preventivă la domiciliu, la şi de la locul de muncă, la sfârşitul, respectiv începutul perioadei de 14 zile.  De asemenea, că maşinile vor fi utilizate şi pentru transportul de alimente, materiale igienico-sanitare, medicamente şi alte bunuri către serviciile rezidenţiale din cadrul DGASPC Brăila. Propunerea a vizat trei maşini: un autoturism Ford care avea un consum disponibil de 150 l/lună, un Volkswagen care avea 100 l şi un autoturism M1 Volkswagen care avea 120 l/lună. în prezent fiecare dintre acestea va avea 200 litri alocaţi pe lună. Tot din proiect aflăm că DGASPC Brăila avea deja disponibili 1.750 litri de carburant pe lună, pentru 15 maşini, la care s-au mai adăugat acum încă 600 l de motorină, măsură valabilă doar pe perioada stării de urgenţă.

Ei bine, de această dată, consilierul PNL Ovidiu Nechita a semnalat că în opinia sa nu se procedează corect, deşi a subliniat că nu are nimic împotriva proiectului. Acesta a insistat pe ideea ca în cadrul proiectului să se specifice faptul că măsura este valabilă începând cu data de 14 aprilie, moment la care s-a aprobat proiectul, şi nu “în luna aprilie” aşa cum apărea în materiale, pentru ca nu cumva să se interpreteze că decizia ar putea avea efecte retroactiv. Amendamentul său nu a fost bine primit de consilieri şi a picat la vot cu doar 5 voturi “pentru” din partea unor consilieri PNL şi 24 “abţineri”. Discuţiile s-au aprins pe acest subiect, Nechita insistând că există riscul ca proiectul să se blocheze. Chiriac i-a transmis să meargă la “colegul lui de la Prefectură”, făcând referire la prefectul Cătălin Boboc, fost senator liberal, unde să conteste hotărârea, dacă are o problemă.

După lungi discuţii, proiectul a fost aprobat cu 28 de voturi “pentru” şi o abţinere din partea lui Nechita.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro