Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Literatura virtuala in prim plan

Sala de festivitati a Bibliotecii Judetene "Panait Istrati" va gazdui, vineri, incepind cu ora 18.30, o manifestare inedita, colocviul cu tema "E-cultura". Evenimentul se va bucura de prezenta unor figuri importante ale literaturii romane contemporane, reprezentanti ai publicatiilor web foarte cunoscute celor care acceseaza in mod curent internetul. Scriitorul si traducatorul Laszlo Alexandru reprezinta publicatia "E-Leonardo", poeta Mirela Neculcea vine de la "Rocultura", scriitorul si traducatorul Mihail Vakulovski, care publica pe site-ul "Tiuk" si Bogdan Hrib, scriitor si director al Editurii Tritonic, prezent pentru a doua oara, in acest an, la Braila. Cei patru scriitori vor dialoga, inclusiv cu cititorii prezenti la biblioteca, pe tema "e-cultura". Vor vorbi despre locul culturii in spatiul on-line si despre importanta internetului in propagarea artelor si promovarea literaturii in rindul "consumatorilor" de web.
Laszlo Alexandru este scriitor, traducator si profesor de limba italiana la un liceu din Cluj. E cunoscut cititorilor de la noi prin traducerile din operele unor importanti scriitori contemporani precum Romain Gary sau Raymond Queneau. Este doctor in litere si are patru volume de polemici. A infiintat publicatia on-line "E-Leonardo".
Mirela Neculcea, poeta si secretar general de redactie la Editura Tritonic face parte din echipa celor care au pus bazele blogului "Rocultura", ingrijindu-se de rubrica "Revista evenimentelor culturale". Mihail Vakulovski, doctor in filologie, eseist, traducator si scriitor, este initiatorul publicatiei on-line "Tiuk", probabil cea mai citita revista literara virtuala de la noi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii