Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lista neagra a disponibilizarilor, completata cu alte trei firme

De la o saptamana la alta, situatia privind concedierile colective de personal anuntate de angajatorii locali se modifica, tot mai multe persoane intrand pe lista neagra. Daca la jumatatea lunii trecute Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila indica o situatie alarmanta in acest sens - patru angajatori locali comunicasera intentia de disponibilizare a 454 de angajati -, pana in prezent, s-au mai adaugat alte cateva notificari. Concret, potrivit datelor prezentate de catre Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Braila, institutie care este si ea notificata alaturi de AJOFM, pana la finele lunii trecute, isi anuntasera intentia de restructurare pe parte de personal alti trei angajatori. Astfel, numarul total de salariati disponibilizati ajunge la 682 persoane.
In cazul SC "Mistral Due", pentru care AJOFM anuntase ca vrea sa concedieze 301 persoane, ultimele date indica un numar total de 400 de persoane. Acestora li se adauga cei 103 angajati de la "Celhart Donaris", 26 persoane de la "Braifor" SA, 10 persoane de la firma de constructii "Luxcon Danube", 24 persoane de la "Electrica Serv", plus 7 persoane de la "Hidrotehnica" Galati. In afara de acestia, noile date indica faptul ca si "Armax" a anuntat concedierea a 30 de angajati, "Carpatin Group" alti 26, iar lista se incheie cu "Romnav", care a notificat intentia de a disponibiliza 56 de persoane. Asadar, in plus fata de datele initiale, in doar doua saptamani, alte 3 firme au depus documentatia privind concedierea a 112 persoane.
In cursul anului trecut, noua angajatori notificasera intentia de a efectua concedieri colective, fiind vizate 813 persoane. Majoritatea angajatorilor respectivi desfasurau activitate in domeniul constructiilor, dar apareau in lista si angajatori cu activitate in domeniul constructiilor metalice, comert sau confectii. In 2007 au existat 12 angajatori care au anuntat ca vor sa concedieze peste 1.500 de angajati, insa mai putin de jumatate dintre acestia au ajuns someri cu acte in regula. In decursul anului 2006, 14 angajatori au notificat ITM cu privire la intentia de a proceda la concedierea colectiva a 1.100 salariati. O parte dintre ei au renuntat sa puna in aplicare programele de concediere colectiva, situatie in care doar aproape 360 de persoane au capatat atunci statutul de somer.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii