Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lipsa unui candidat PNL la Primărie, o mare greşeală în ochii lui Varga

  • deputatul PNL Brăila, Vasile Varga, totodată candidat al partidului pentru un nou mandat în Cameră, şi-a exprimat recent opinia în legătură cu rezultatul slab al liberalilor la Alegerilor Locale, dar şi despre noua conducere interimară a organizaţiei

 

Liberalii brăileni şi-au analizat greşelile făcute în cadrul campaniei pentru Alegerile Locale, unde au obţinut un scor slab, situaţie care a scos la iveală o serie de conflicte interne. Deputatul Vasile Varga (candidat pentru încă un mandat în Camera Deputaţilor din partea PNL Brăila), a comentat această situaţie, recent, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a vorbit, printre altele, despre nemulţumirea sa personală şi a multor membri în privinţa faptului că liberalii nu au avut propriul candidat la Primăria Municipiului Brăila. Acesta a catalogat situaţia drept cea mai mare greşeală, chiar dacă a evitat să spună mai multe lucruri despre alianţa dintre PNL şi Brăila Nouă a lui Lucian Căprariu (candidatul susţinut de liberali în cursa pentru Primărie).

“Pentru că nu a vrut cineva şi nu s-a remarcat cineva, să vină, să depună o cerere, să facă un sondaj, să vedem cum iese în acel sondaj şi să poată să candideze. (...) Nu ne-am organizat îndeajuns. Nu am făcut campanie îndeajuns”, a declarat Varga.

 

Deputatul consideră că Boboc e binevenit ca interimar în fruntea PNL

Tot cu această ocazie, Varga a vorbit şi despre conflictele apărute în cadrul PNL Brăila după rezultatul alegerilor, dar şi-a exprimat opinia şi în legătură cu demisia lui Alexandru Dănăilă din fruntea PNL Brăila, precum şi despre numirea lui Cătălin Boboc preşedinte interimar al filialei, în ciuda faptului că acesta a obţinut un scor sub cel al partidului la Alegerile Locale.

Întreg Biroul Politic Judeţean al PNL Brăila este provizoriu, până la data alegerilor. Se vor face alegeri democratice şi cel care îşi va depune candidatura, va trebui să o facă numai în condiţiile în care merită, cu anumite criterii, să devină preşedintele acestei filiale. Dumneavoastră cu siguranţă vă referiţi la faptul că este numit astăzi Cătălin Boboc. Păi, bine s-a făcut că a fost numit Cătălin Boboc şi nu a fost adus un parlamentar din afară! Vă amintiţi cum s-a întâmplat acum patru ani de zile după Alegerile Locale de atunci?!”, a declarat Varga, referindu-se la perioada când fostul şef CJ Ilfov, Marian Petrache, a condus interimar organizaţia PNL Brăila.

Întrebat dacă în cadrul organizaţiei nu ar mai fi fost şi alţi membri capabili să preia “frâiele”, deputatul a precizat că Boboc a acceptat ceea ce foarte puţini ar fi fost dispuşi să o facă, mai ales că era nevoie de cineva cu o anumită experienţă “la vârf” pentru a putea să conducă organizaţia până la Alegerile Parlamentare. Mai mult, acesta a punctat că nici măcar el nu s-a numărat printre membrii care puteau să îşi asume acest rol.

“Dacă vă referiţi şi la mine, cu siguranţă că eu nu eram unul dintre cei care ar fi putut să preia această organizaţie. Şi nu aş fi fost bun de preşedinte, mai ales în aceste clipe. Nu aş fi fost bun şi nu aş fi dat rezultate. Pentru faptul că activitatea pe care a avut-o ca senator, ca preşedinte a unei Comisii foarte grele (n.r. Comisia juridică a Senatului), faptul că a fost desemnat să coordoneze activitatea unei Prefecturi într-un mandat de câteva luni de zile, cu siguranţă, cei care au luat această decizie, au spus că experienţa pe care o are, contează. Adică s-ar cuveni să ia cineva cu experienţă organizaţia până la următoarele alegeri. Nu poţi să nominalizezi pe oricine să coordoneze activitatea unei filiale! Nu poţi! Şi poate că ar fi existat încă una, două sau trei persoane, dar nu cred că altcineva şi-ar fi asumat preluarea unui mandat de preşedinte interimar. Nu este atât de simplu la o filială care s-a umplut aşa... de câteva conflicte după eşecul pe care l-am avut. Toată lumea este nemulţumită. Evident că şi eu am fost total nemulţumit de rezultatul pe care l-am avut”, a explicat Varga.

Sursa citată a mai punctat că nu doar Alexandru Dănăilă se face vinovat de rezultatul slab al PNL din timpul alegerilor precedente, ci că au fost o serie de greşeli colective. Cât despre faptul că ocupă locul al doilea pe lista PNL la Alegerile Parlamentare, pentru un fotoliul de deputat, Varga a ţinut să puncteze că acesta a fost votul colegilor, pe care are de gând să îl respecte. Mai mult, a subliniat că indiferent de poziţia pe care o ocupă, toţi cei aflaţi pe liste trebuie să muncească în egală măsură cu candidatul de pe prima poziţie pentru a obţine un rezultat bun.
Categorie articol: 

Comentarii