Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lipsa marcajelor pietonale din zona Billa - Praktiker face victime

Un pensionar in virsta de 68 de ani din Braila a fost accidentat usor, ieri dimineata, in timp ce traversa prin loc nepermis soseaua Rimnicu Sarat, in zona supermarketurilor Billa si Praktiker.
Victima, Moise Marin, a fost accidentata usor si a fost transportata la spital pentru investigatii.
Accidentul s-a produs din cauza traversarii neregulamentare si pentru ca nu exista marcaj pietonal in zona respectiva.
"In dimineata zilei de 26.03.2007 un autoturism Dacia cu numarul de inmatriculare BR-01-JPE surprinde si accidenteaza usor pe Marin Moise, care s-a angajat intr-o depasire neregulamentara. Victima a fost transportata la spital, iar conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero", ne-a declarat inspectorul Liviu Bontescu, din cadrul Politiei Rutiere Braila.
Vinovati de producerea accidentelor in zona respectiva, unde exista un adevarat factor de risc, se fac si cei care au construit cele doua supermarketuri de pe Rimnicu Sarat, Billa si Praktiker, care s-au angajat ca, in momentul ridicarii constructiilor, sa amenajeze si treceri pietonale, lucru care nu s-a intamplat nici pina la acest moment. Dupa cum ne-a informat inspectorul Liviu Bontescu, aceasta obligatie era prevazuta in autorizatia eliberata de Politie, insa Primaria a dat autorizatia de constructie.
La rindul sau, viceprimarul Lucian Tilea ne-a declarat ca, incepind cu luna aprilie, se vor face marcaje pietonale in zona celor doua supermarketuri cu ajutorul celor de la Directia de Administrare si Gospodarire Locala Braila.
"Avem in plan pentru urmatoarea luna sa facem marcaje pietonale pe soseaua Rimnicu Sarat. Nu se pot face acum lucrari la stratul de uzura al carosabilului, deoarece temperatura nu permite acest lucru, trebuie sa fie peste 10 grade Celsius, dar incepind cu luna aprilie se fac treceri de pietoni", a mai spus Lucian Tilea.
Categorie articol: 

Comentarii