Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lipsa indicatoarelor de orientare zapaceste soferii care tranziteaza Braila

Lipsa indicatoarelor rutiere de orientare de pe strazile municipiului nostru provoaca confuzie in rindul soferilor aflati in tranzit, acestia pierzind minute in sir pina reusesc sa afle calea spre Galati, Constanta, Buzau, Focsani sau Bucuresti. Sint afectati atit soferii de TIR-uri sau alte autovehicule utilitare, dar si turistii aflati in drum spre litoral, de exemplu. Zilele trecute, acest aspect a facut literalmente de ris orasul nostru. "Am participat, zilele trecute, la o reuniune pe tema Zilelor Dunarii, ce s-a tinut in doua etape, mai intii la Galati apoi la Tulcea. Au fost de fata nu doar reprezentanti ai judetelor din Euroregiunea Dunarii de Jos si diplomati straini, oficiali ai Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud Est. Ca reprezentant al Brailei, am fost pusa intr-o situatie jenanta cind un diplomat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe mi-a atras atentia ca, din cauza lipsei indicatoarelor de orientare, un autocar plin de experti straini s-a “invirtit” zeci de minute prin Braila, in incercarea de a gasi drumul spre Galati, ne-a povestit Niculina Moisescu.
Desi este vorba despre o problema veche, municipalitatea braileana face demersuri cu viteaza melcului, pentru a o rezolva. Astfel, dupa cum ne-a declarat viceprimarul Lucian Tilea, abia zilele viitoare urmeaza sa se intocmeasca o lista cu materialele necesare montarii indicatoarelor, apoi sa se ceara un aviz de la Politia Rutiera, pentru ca, in final, sa i se propuna primarului Constantin Cibu finantarea acestei investitii.
Ce-i drept, de pe strazile municipiului nostru, indicatoarele de orientare nu lipsesc cu desavirsire. Se mai gasesc totusi, dar pe linga faptul ca sint putine, sint si vechi, ruginite si mascate de crengile copacilor. Pe Calea Galati, de exemplu, un astfel de indicator este aproape complet acoperit de crengile unui copac, fiind foarte greu de observat de catre soferi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii