Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Limitatoarele de viteza vor fi montate doar in dreptul scolilor

Primarul Constantin Cibu a decis ca in municipiul nostru sa se monteze limitatoare de viteza doar in dreptul scolilor. Edilul sef spune ca nu are rost ca astfel de dispozitive sa mai incurce circulatia pe arterele importante si ca soferii care organizeaza curse ilegale vor fi lasati in grija Politiei.
Limitatoarele de viteza montate pe Calea Calarasilor, in dreptul restaurantului "Continental", n-au rezistat nici doua saptamini pe pozitie. Din dispozitia primarului Constantin Cibu, angajatii Directiei de Administrare si Gospodarire Locala au demontat, joi, dispozitivele menite sa tempereze pofta de viteza a soferilor.

Opt zone in oras cu restrictie fortata de viteza

Intrebat de ce a luat aceasta masura, Cibu i-a explicat reporterului nostru ca a primit foarte multe proteste legate de socul provocat autoturismelor de aceste limitatoare si ca ambuteiajele ingreunau prea mult traficul, in orele de virf. "Am luat decizia ca astfel de limitatoare de viteza sa fie montate doar in dreptul scolilor. In ceea ce priveste situatia de pe Calea Calarasilor, unde sint plingeri ca se organizeaza curse ilegale de masini, am discutat cu Politia si mi s-au dat asigurari ca se vor afla la fata locului, in fiecare noapte, agenti de circulatie care sa opreasca astfel de manifestari", ne-a declarat primarul Cibu.
In momentul de fata, mai sint montate in municipiu o pereche si jumatate de limitatoare de viteza. Mai exact, pe Sos. Buzaului, in apropierea trecerii de pietoni din dreptul Scolii nr. 2, exista limitatoare pe ambele sensuri de mers, iar pe Calea Calarasilor, linga trecerea de pietoni de la "Ciocirlia", este un limitator pe un singur sens de mers.
In total, in municipiu vor fi montate opt perechi de limitatoare de viteza. De instalarea acestora se ocupa Directia de Administrare si Gospodarire Locala (DAGL). Directorul DAGL, Adrian Dediu, ne-a spus ca nu s-a reusit inca postarea pe pozitie a tuturor limitatoarelor deoarece au existat multe evenimente in trafic, iar Politia Rutiera nu a reusit sa asigure in fiecare zi agenti de circulatie care sa insoteasca pe teren echipele de lucru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii