Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Limba română este vândută la tarabă!

Alungarea din Guvern a lui Valentin Popa, rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare din Suceava” de către Liviu Dragnea şi demisia ministrului Educaţiei în urmă cu câteva zile demonstrează, încă o dată, dacă mai era nevoie, că preşedintele PSD este dispus la orice compromis politic şi la orice negustorie josnică, pentru a-şi salva pielea de tirul nemulţumirilor din propriul partid şi funcţia din Camera Deputaţilor. Bântuit de trădări şi având o disperată nevoie de sprijinul  politic al UDMR, Liviu Dragnea joacă alba-neagra cu limba română şi îi cântă în strună lui Kelemen Hunor, care reprezintă interesele maghiarimii din  inima ţării.

Faptul că ministrul Valentin Popa-”Pamblică” a decis ca Limba română să fie predată la clasele primare de profesori cu calificare superioară în domeniu, se pare că este singurul lucru de apreciat, în cele câteva luni cât rectorul Universităţii de la Suceava a poposit la cârma Ministerului Educaţiei.

“Consider că limba română şi România nu sunt de negociat. Toţi copiii din România trebuie să cunoască limba română pentru a avea o şansă să trăiască şi să muncească în România”, a precizat Valentin Popa, în momentul în care şi-a dat demisia din fruntea Educaţiei.

Se pare însă că limba română a fost motivul care l-a “deranjat” pe liderul UDMR, deşi este ştiut faptul că tinerii şi copiii de etnie maghiară, cetăţeni ai României, vorbesc din ce în ce mai prost sau chiar deloc limba ţării în care s-au născut, ceea ce le reduce substanţial şansele de a se angaja în oraşele mari ale ţării, la companii care plătesc foarte bine..

Sensibil la mofturile lui Kelemen Hunor, Liviu Dragnea s-a înduioşat brusc şi a luat “poziţia de drepţi” şi, în anul în care România marchează Centenarul Marii Uniri, liderul PSD pune pe tejghea limba română şi sărută talpa ungurească, spunând că, “de data asta, UDMR are dreptate!

Pentru politicienii români aflaţi în goana după Putere, UDMR  a avut însă întotdeauna dreptate! În toate guvernările postdecembriste, ungurii au avut ultimul cuvânt, iar liderii lor au decis majoritatea parlamentară. În caz contrar,  udemeriştii se plâng că legile sau anumite decizii sunt umilitoare şi discriminatorii şi merg până acolo încât cer chiar demisia sau demiterea miniştrilor respectivi. Aşa s-a întâmplat şi acum.

“Am fost la deschiderea anului şcolar în judeţul Harghita şi am intrat în trei clase a V-a şi a VI-a şi am încercat să dialoghez cu elevii în limba română, însă fără nici un fel de succes. Nici când am plecat şi am spus la revedere, elevii nu au răspuns decât după ce li s-a tradus şi au repetat salutul după profesoara de la clasă. Nivelul de cunoaştere al limbii române era aproape de zero”, a subliniat fostul ministru al Educaţiei.

După ce Liviu Dragnea i-a oferit pe tavă lui Kelemen Hunor, capul lui Valentin Popa, preşedintele UDMR a explodat de fericire: “Am reuşit! La cererea noastră, Guvernul a abrogat articolul din ordonanţa din luna august, care discrimina elevii maghiari din clasele primare. Limba română va fi predată din nou de învăţători maghiari!” a scris acesta imediat pe reţelele de socializare.

În România lui Dragnea, limba română va fi predată din nou de învăţători maghiari! Pentru a-şi atinge scopul, liderul PSD vinde fiecare cuvânt, fiecare vocală. Ţara a devenit moşia lui Liviu Dragnea, iar limba română este vândută la tarabă, pentru o funcţie în partid sau în Camera Deputaţilor, în Anul Centenarului Marii Uniri!  

 
Categorie articol: 

Comentarii