Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liliana Ghiţă, premiată la Festivalul de la Baia Mare

Spectacolul a mai fost nominalizat la categoriile: Cel mai bun spectacol, Regie şi Coregrafie. În plus, Asociaţia Culturală "Ion Sasaran" a oferit Premiul pentru cel mai bun actor brăileanului Claudiu Ursache de la Teatrul "Maria Filotti". Din juriul acestui festival au făcut parte: criticul Doru Mareş - preşedinte, Nicolae Weisz, Ion Ardeal Ieremia, Ştefan Caraman şi Claudiu Groza. Marele câştigător a fost spectacolul "Oo!" al Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ, pe care brăilenii au putut să-l urmărească la Sala Studio în cadrul Festivalului Zile şi nopţi de teatru la Brăila, din toamna lui 2010.
Spectacolul "Sufletul. Puncte de vedere" a mai participat la Festivalul Euroart, Iaşi, pe 18 mai 2010, la BITEI, Chişinău, Republica Moldova, 25 mai 2010, Festivalul de teatru de la Piatra Neamţ, editia a XXV-a, 30 octombrie 2010, Festivalul "Zile şi nopţi de teatru la Brăila", 28 noiembrie 2010. Pe 14 mai 2011 a participat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Shumen, Bulgaria, unde a primit Premiul de interpretare pentru cel mai bun spectacol străin.
Festivalul Internaţional de Teatru Atelier de la Baia Mare este cel mai vechi festival internaţioanal de teatru din România şi a ajuns la ediţia a XIX-a. Anul acesta au participat trupe de teatru din Franţa, Finlanda, Ungaria, Japonia şi România. Festivalul urmăreşte să promoveze teatrul neconvenţional, să semnaleze cu ajutorul spectacolelor invitate cele mai noi tendinţe în dramaturgie, regie, scenografie, coregrafie, muzică de scenă şi arta actorului în secolul XXI.
Categorie articol: 

Comentarii