Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liderul talibanilor afgani, vânat de o dronă americană în Pakistan

Serviciile de informaţii afgane au confirmat că liderul talibanilor afgani, mollahul Akhtar Mansour, a fost ucis într-un raid aerian în Pakistan. „Mollahul Akhtar Mansour era supravegheat de o perioadă de timp", se arată într-un comunicat al serviciilor de informaţii afgane. El „a fost ucis într-un atac cu dronă, în Balutchistan", provincie din sud-vestul Pakistanului.
Pakistanul „caută clarificări" despre acest atac cu dronă pe teritoriul său. „Acţiunea militară nu este o soluţie", a afirmat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe pakistanez, care a adăugat că Pakistanul doreşte ca talibanii să revină la masa negocierilor pentru a pune capăt războiului din Afganistan.
Moartea mollahului Akhtar Mansour ar putea avea implicaţii pentru negocierile de pace aflate în punct mort între talibani şi guvernul afgan. Ea ar putea avea de asemenea repercusiuni politice în rândul talibanilor, în timp ce facţiuni rivale din cadrul mişcării au respins conducerea lui Mansour după ce el şi-a asumat public titlul predecesorului său, mollahul Omar.

 
Categorie articol: 

Comentarii