Mergi la conţinutul principal

Liderul sindicatului “SINPEN”, “condamnat” să stea la poarta închisorii cu poliţiştii

ieri, sindicalistului Marin Răileanu nu i s-a permis accesul în Penitenciarul Brăila, deşi instanţa a decis clar că îşi poate desfăşura activitatea în biroul pe care instituţia este obligată prin sentinţă să i-l pună la dispoziţie  • la Penitenciarul Brăila este un nou director, care, până ieri, i-a permis totuşi lui Răileanu accesul în biroul SINPEN • numai că ieri a spus “NU”, fără a-i da explicaţii prea multe • Răileanu a solicitat intervenţia poliţiştilor, dar nici măcar cu ei nu a reuşit să intre în sediu

 

Să vrei să intri în puşcărie şi să nu ţi se dea voie. Asta înseamnă să fii liderul unui sindicat neagreat de conducere şi să ai “gura mare”.

Marin Răileanu, liderul sindicatului “SINPEN” din cadrul Penitenciarului Brăila, a fost ţinut, ieri, ore bune la poarta închisorii, asta deşi a câştigat în instanţă dreptul de a-şi desfăşura activitatea sindicală în biroul pe care îl ocupă, de ani de zile, în cadrul unităţii de detenţie. Ieri, Marin Răileanu, s-a trezit cu un refuz din partea noii conduceri, care nu i-a permis accesul în unitate. Sindicalistul a chemat în ajutor un echipaj de poliţie şi i-a contactat pe redactorii Obiectiv - Vocea Brăilei. El s-a declarat revoltat de decizia noului director, Cristian Bursuc, pus în funcţie de aproximativ două săptămâni.

Până ieri, susţine Marin Răileanu, nu au fost probleme, însă totul s-a schimbat brusc. Joi, sindicalistul “păzea” porţile penitenciarului şi le-a cerut poliţiştilor chemaţi la faţa locului să rezolve problema. Răileanu le-a explicat că are o decizie definitivă a instanţei, pe care însă nu a putut să o pună la dispoziţia poliţiştilor, întrucât documentul se afla în biroul sindical, acolo unde Răileanu nu avea acces. “După 6 plângeri penale la parchet, împotriva foştilor directori, situaţia este la fel. M-am săturat de plângeri penale, eu nu am acces la sindicat, deşi trebuie să am acces necondiţionat. Acum, noul director mi-a spus să vin vineri între orele 13.00 - 14.00, nu este normal aşa ceva. Am ajuns să mă întâlnesc cu membrii de sindicat la mine la bloc, pe stradă... eu am aici un sediu al sindicatului. Am câştigat acest drept la Judecătoria Brăila, apoi am caştigat şi la Tribunalul Brăila. Fostul director a plecat, nu şi-a mai permis să încalce o hotărâre judecătorească. Noul director nu îmi permite acum să îmi desfăşor activitatea la sindicat, cică să vin vineri, deşi eu am acces necondiţionat, este o decizie a instanţei. Nu pot să pun acum la dispoziţia poliţiştilor actul care dovedeşte acest lucru, pentru că nu îl am. Hotărârea definitivă este în birou, dar nu pot să intru. Sunt în cercetare mai multe plângeri penale, împotriva foştilor directori. Dacă nu îmi dă voie să intru, nu pot decât să formulez plângere penală şi împotriva noului director. O să merg la un executor judecătoresc, pentru a fi întreprinse toate demersurile legale, pentru a putea intra în biroul sindical”, a declarat, revoltat, Marin Răileanu.

Sindicalistul a spus că astăzi va merge la instanţă pentru a scoate, din nou, sentinţa penală, apoi merge la executorul judecătoresc pentru a rezolva problema. “Merg mai departe cu executarea silită, este dreptul meu”.

Anul trecut, după decizia instanţei, care a fost în favoarea lui Răileanu, sindicalistul şi-a reluat activitatea sindicală în acelaşi birou din care fusese dat afară în octombrie 2016.

Legat de incidentul de ieri, redactorii au transmis o solicitare la Penitenciarul Brăila, însă până la închiderea ediţiei, nu am primit vreun răspuns.

Reamintim că Răileanu a picat în dizgraţia conducerii unităţii brăilene după ce în 2014 a înaintat şefului Penitenciarelor din acea vreme o scrisoare deschisă prin care a făcut publice mai multe nereguli din instituţia brăileană.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro