Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liderul sindical din Penitenciar a incetat greva foamei

Protestul liderului sindical din Penitenciarul de Maxima Siguranta Braila a incetat ieri, in cea de-a doua zi de greva a foamei. Aceasta, dupa ce conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor i-a promis o intrevedere, intr-una din zilele urmatoare, la care liderul de sindicat sa prezinte toate documentele prin care poate demonstra presiunile la care este supus de administratia Penitenciarului Braila.
Pe de alta parte, dupa cum ne-a informat liderul CNS-Cartel Alfa, Octavian Georgescu, Marin Raileanu se simte in continuare tinta unor incercari de intimidare din partea conducerii Penitenciarului, care l-a lasat sa-si petreaca noaptea intr-un birou, unde a fost nevoit sa doarma pe scaun, cu capul pe masa, dat fiind ca in infirmerie nu a fost lasat, pe motiv ca "nu este normal sa fie tinut intr-o sala cu gratii".
"El este un caracter tare, care vrea sa apere interesele sale si ale colegilor. Este bine, este putin timorat ca urmare a presiunilor psihologice care se fac asupra lui. Am avut o discutie cu directorul si directorul adjunct, dumnealor nu recunosc nimic din ce li se reproseaza. Tind sa cred ca nu incearca decit sa-si acopere eventualele greseli pe care le-au comis si ca in opinia dumnealor singurul vinovat este Raileanu, care ar fi o fire recalcitranta. El este recalcitrant, este un tip care spune ce are de spus, si asta deranjeaza pe multi si la ora actuala se incearca acreditarea ideii ca ar fi nebun. El fiind armurier, i s-a luat dreptul sa aiba acces la arme si va solicita expertiza psihiatrica, ca urmare a actiunii lui, pentru a putea sa mai foloseasca armamentul. In plus, ei sustin ca nu are incarcare in fisa postului. Daca nu are incarcare, de ce nu au desfiintat postul? Acum au constatat asta? Conducerea inchisorii sustine ca i-a luat dreptul de a mai avea acces la arme, ca urmare a intimplarii din alta localitate, unde doi angajati ai penitenciarului s-au impuscat", ne-a declarat Georgescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii