Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liderul gruparii "Catali" ramine in arest

Ieri, Judecatoria Braila a decis sa mentina in vigoare mandatul de arest preventiv emis in data de 9 octombrie pe numele lui Radu Bogateanu, zis "Romica", in cazul atacului asupra familiei Buricea. Astfel, instanta a respins cererea formulata de liderul gruparii "Catali" de revocare a mandatului, in baza probelor prezentate de acuzare. "Romica" a adus in apararea sa un proces-verbal de contraventie din care reiesea ca in seara evenimentului s-ar fi aflat la Rimnicu-Vilcea, unde a fost amendat pentru incalcarea regulilor de circulatie.
In urma anchetei - fulger demarate de procurorii si politistii braileni s-a reusit desfiintarea acestei probe, deoarece s-a descoperit ca agentul care i-a intocmit respectivul proces-verbal nu exista in tot Inspectoratul Judetean de Politie Vilcea. Mai mult, fila respectiva lipseste din carnetul de procese-verbale de sanctionare contraventionala, iar in momentul atacului carnetul nu era folosit, aflindu-se in magazia Serviciului Politiei Rutiere (SRP) Vilcea, el fiind inminat unui agent de abia in data de 23 octombrie. Amenda a fost prezentata de aparatorii lui Bogateanu cu ocazia audierii de miercurea trecuta, la citeva ore dupa ce acesta a fost prins la Constanta, fiind urmarit general pentru ca se sustragea executarii celor 30 de zile de arest preventiv dispuse de judecatori.
"Inculpatul a facut cerere de revocare a mandatului de arestare preventiva, motivind ca in seara respectiva nu se afla in localitate. Judecatoria Braila i-a respins cererea, luind in considerare probele administrate de Politie si Parchet", ne-a precizat Fanel Mihalcea, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila.
Liderul gruparii "Catali" este acuzat de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a ordinii si linistii publice, fapte comise in data de 4 octombrie. In acest caz, instantele de judecata au emis 20 de mandate de arestare, 8 persoane fiind in prezent arestate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii