Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liderul grupării "Caţali" rămâne după gratii

Încercările liderului grupării "Caţali" de a ieşi din arest au eşuat din nou. La sfârşitul săptămânii trecute, magistraţii Judecătoriei Brăila au respins cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de Radu Bogăţeanu zis "Romică". Asta după ce, cu numai câteva zile înainte, inculpatului i-a fost respinsă şi cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu obligaţia de a nu părăsi localitatea. Luna trecută, Radu Bogăţeanu a solicitat şi liberarea pe cauţiune, însă nici atunci nu a avut succes. Liderul grupării "Caţali" a fost arestat în urmă cu două luni, după ce a provocat scandal la restaurantul "Marinarul".

Astfel, pe data de 19 septembrie, angajaţii localului au anunţat la Poliţie că un bărbat se manifestă violent în restaurant şi refuză să părăsească incinta. La local, poliţiştii l-au identificat pe "Romică" care a fost imobilizat şi condus la sediul inspectoratului, pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta, la ora 6.00, pe fondul consumului de alcool, a provocat scandal certându-se cu un alt membru al grupării, Mihai Tanase, zis "Buc". Nervos, Bogăţeanu a început să devasteze localul, aruncând cu sticle şi pahare peste tot şi distrugând mese şi scaune. Cum Bogăţeanu fusese liberat provizoriu sub control judiciar din anul 2006, poliţiştii au luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă. A doua zi, liderul grupării "Caţali" a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, solicitându-se şi revocarea măsurii de liberare provizorie sub control judiciar. Având în vedere antecedentele, instanţa a emis pe numele lui mandat de arestare pentru primele 29 de zile. Ulterior, procurorii au solicitat menţinerea arestării preventive, iar cererea lor a fost admisă.

Bogăţeanu, inculpat şi în alte dosare

Radu Bogăţeanu, inculpat în dosarul atacului din ziua de 4 octombrie 2006, petrecut la blocul din Mogador, unde locuieşte familia fraţilor Costică şi Ghiţă Buricea, a fost pus în libertate la sfârşitul lunii noiembrie 2006, prin decizia Tribunalului Brăila. La momentul respectiv "Romică" a fost arestat în lipsă, fiind acuzat de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice. El a fost prins pe 1 noiembrie, la Constanţa, şi adus în doar câteva ore la Brăila, pentru audieri. Bogăţeanu mai are o condamnare şi pentru comiterea infracţiunii de ultraj la poliţist. Acesta, împreună cu alţi interlopi, a încolţit doi poliţişti care încercau să-i încătuşeze nişte "tovarăşi". Bogăţeanu a încercat să-l lovească pe unul dintre poliţişti cu o bâtă-n cap, însă agentul a parat lovitura cu braţul. Şeful grupării din Vărsătura nu s-a lasat şi a tras un pumn în geamul maşinii de poliţie, care s-a făcut ţăndări. Un agent a sărit în ajutorul colegului, pulverizându-le agresorilor spray iritant în ochi. Altul a scos pistolul şi a tras 9 focuri în aer, ca să-i împrăştie. Ambele sentinţe au fost contestate, în prezent cele două dosare aflându-se pe rolul instanţelor de judecată.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii