Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liderii PSD sunt entuziasmati de noul prefect

Dupa ce a indeplinit aceste trei criterii de eligibilitate, spun liderii PSD locali, au mai fost luate in consideratie si alte calitati ale acesteia, cum ar fi aceea ca este "ambitioasa", "bataioasa", dar si "echilibrata", in acelasi timp. De la cativa dintre colegii sai de partid am incercat, ieri, sa aflam mai multe amanunte despre noul prefect, o persoana necunoscuta publicului, pana acum doua zile. Presedintele executiv al PSD, Aurel Simionescu, ne-a declarat ca o avea in vedere pe Loredana Alexandru, pentru a o angaja la Primarie: "Ea este membra de partid mai veche si ascensiunea sa pe partea profesionala a fost marcata, ca sa spun asa, in activitatea noastra. Ca sa va spun sincer, eu am vrut ca Loredana sa fie sefa Corpului de Control la Primarie, dar n-a fost sa fie, pentru ca a fost alt culoar pe care ea l-a putut prinde. Ea a lucrat in administratia publica, chiar daca nu in administratia publica locala, este jurist si noi am incercat sa avem o formula de acest tip, pentru ca activitatea la Prefectura este mai mult una juridica si mai putin una in zona economica. Noi avem o lista cu cadre, ea figureaza pe acea lista".

Senatorul PSD Ion Rotaru, care i-a fost sef la Casa Judeteana de Pensii, timp de cativa ani, considera ca Loredana Gabriela Alexandru are calitatile necesare pentru functia importanta in care a fost numita: "Din punct de vedere profesional, pot spune ca a fost una dintre cele mai percutante subalterne si mai preocupate de a se implica in rezolvarea chestiunilor de serviciu. Este casatorita, din cate stiu, sotul ei este director la Liceul cu Program Sportiv, este membra de partid din 2001, dar nu a ocupat functii politice, fiind functionar public. Este o persoana implicata in tot ceea ce face, serioasa, foarte ambitioasa si cred ca va face treaba buna la Prefectura". Intrebat daca lipsa sa de experienta in domeniul administratiei publice locale si varsta nu vor constitui un handicap in acest post, in care va fi numarul 1 in judet, Rotaru a declarat ca ar putea constitui un punct in minus, dar, "in principiu, in calitatea de jurist la Casa Judeteana de Pensii a avut tangenta cu administratia publica. Pe mine, unul, m-a convins ca poate fi un bun prefect si eu unul, nu-i sprijin pe cei in care nu cred".

"Cand s-au pus toate acestea cap la cap, a iesit ea"

Si deputatul PSD Mihai Tudose este de parere ca alegerea organizatiei a fost una buna: "Candidatii pentru aceasta functie au fost alesi in baza unor criterii foarte clare. In primul rand, un criteriu de eligibilitate era sa fie functionar public. Nu, nu sunt sute de functionari publici, cum spuneti dvs, nu sunt atat de multi. Apoi, dintre cei care indeplineau acest prim criteriu, trebuia sa avem si libera lor vointa exprimata, pentru ca nu toti functionarii publici isi doresc sa ajunga prefect. Apoi, am dorit sa fie de preferinta jurist sau economist, sa fie o persoana echilibrata, bataioasa in relatiile cu Bucurestiul, cand e vorba de interesul judetului si cand s-au pus toate acestea cap la cap, a iesit ea" . Intrebat daca Loredana Alexandru a fost de la bun inceput in carti pentru acest post sau a aparut mai tarziu, Tudose a admis ca numele ai a aparut in discutii abia dupa ce a aparut Ordonanta de Guvern prin care se cere ca prefectii nou-numiti sa fie deja functionari publici, nefiind insa cazul favoritului in cursa, Bogdan Crita.
In ceea ce o priveste, fostul prefect, Mihaela Marcu, ne-a declarat ieri ca le multumeste colaboratorilor cu care a lucrat in Prefectura, precum si presei locale, care a fost obiectiva in privinta sa si le doreste tuturor succes in continuare, in activitatea lor. "Eu am cerut transferul la Directia Finantelor Publice, pe un post de conducere vacant, iar acest transfer intra in vigoare de la momentul publicarii in Monitorul Oficial al Hotararii de Guvern privind numirea noului prefect, adica de ieri (miercuri - n.r.) de la ora 11.00. Imi voi ocupa noul post, la DFP, la momentul la care va veni ordinul presedintelui ANAF, prin care voi fi numita pe post". Intrebata cum comenteaza declaratiile ironice ale directorului DFP, Ilie Deca, care se intreba ce va face doamna Marcu la momentul la care se vor opera restrangeri de personal in directie, fostul prefect a declarat: "Ii multumesc pentru grija pe care mi-o poarta domnului director. Voi face ce va face si el si toti ceilalti din Directie, precum si din alte institutii deconcentrate la care se vor opera restructurari. Noi suntem acolo, la DFP, in aceeasi oala, evident, dansul pe o functie mai mare decat a mea".
Alexandru va fi instalata oficial in functie intr-una din zilele urmatoare, ea renuntand deja la calitatea de membru de partid.

CASETA
"Stiam ca sunt printre propunerile de la partid"

Contactata telefonic, Loredana Alexandru, prefectul judetului Braila, a fost foarte retinuta atat in a discuta despre noua sa functie, cat si in a oferi opiniei publice, prin intermediul presei, posibilitatea de a o cunoaste, acceptand doar dupa indelungi insistente sa trimita un CV si o fotografie. "Nu sunt fotogenica si nu-mi place cum arat in fotografii", a incercat sa-si motiveze retinerea. Cat despre CV, am obtinut promisiunea de a-l avea, dar nu fara impedimente. "Calculatorul de la care am incercat sa trimit CV-ul are instalat Windows 97 si nu se deschide documentul, dar promit ca-l voi trimite indata ce ajung acasa", a explicat Loredana Alexandru.
Noul prefect a declarat ca se afla in concediu de la Casa Judeteana de Pensii, pana luni, insa nu a putut preciza cand isi va prelua noua functie. "Nu stiu sa va spun cand voi prelua functia, urmeaza sa fiu anuntata", a afirmat Loredana Alexandru, fara a mentiona nici de la cine asteapta acest anunt. Recenta numire, care pentru multi a fost o surpriza, nu a luat-o pe nepregatite. "Am primit vestea foarte bine, stiam ca sunt printre propunerile de la partid", a afirmat noul prefect. In ceea ce priveste aflarea obiectivelor stabilite, ne-am lovit din nou de tacere. "Prefer sa vorbesc dupa ce voi fi instalata in functie", a spus Loredana Alexandru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii