Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lider al gruparii Lashkar-e-Taiba, arestat in Pakistan

Un important comandant al Lashkar-e-Taiba, gruparea islamista pakistaneza acuzata de India ca a comis atentatele de la Bombay, figureaza pe lista celor 16 persoane arestate incepind de duminica in Pakistan, au anuntat luni surse din cadrul fortelor de securitate, citate de AFP.
"Zaki-ur-Rehman Lakhvi, un comandant al operatiunilor armate ale Lashkar-e-Taiba, se afla dupa gratii", a dat asigurari un oficial pakistanez din cadrul serviciilor de securitate, sub protectia anonimatului.
Informatia a fost confirmata de unul dintre colegii sai, tot sub protectia anonimatului.
"Fortele de securitate au efectuat, duminica seara, un raid impotriva unei tabere a miscarii Jamaat-ud-Dawa", considerata aripa politica a gruparii Lashkar-e-Taiba, la periferia orasului Muzaffarabad, capitala Kashmirului pakistanez, a explicat un oficial din cadrul serviciilor pakistaneze de securitate.
Acest raid s-a soldat cu arestarea a 15 persoane. O alta persoana a fost arestata la Rawalpindi, la periferia orasului Islamabad.
Scopul operatiunii a fost aflarea de informatii despre activitatile Jamaat-ud-Dawa in Kashmir.
India sustine ca autorii atacurilor din Bombay sint "teroristi" veniti din Pakistan, atribuind gruparii Lashkar-e-Taiba responsabilitatea atentatelor.
Autoritatile de la New Delhi au cerut Islamabadului sa predea 20 de suspecti.
New Delhi si Washingtonul atribuie atentatele coordonate de la Bombay gruparii Lashkar-e-Taiba, una dintre miscarile fundamentaliste pakistaneze care lupta impotriva ocupatiei indiene din Kashmir.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii