Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Licitatie de proiecte pentru formarea continua a cadrelor didactice din mediul rural

In urma cu aproape trei saptamini, Guvernul Romaniei si Uniunea Europeana au lansat doua scheme de granturi pentru sprijinirea realizarii de cursuri de formare continua pentru profesorii si personalul didactic in functii de conducere care isi desfasoara activitatea in liceele din mediul rural. Bugetul total alocat este de 1,8 milioane de euro. Finantarile vor putea fi realizate intre limitele a 35.000 - 65.000 de euro, ceea ce va reprezenta 75% din bugetul total al proiectului. Un solicitant poate sa depuna mai multe propuneri de proiecte, cu conditia ca acestea sa se adreseze unor grupuri tinta diferite si poate primi mai multe finantari daca dovedeste ca are capacitate suficienta sa le implementeze.
Se estimeaza ca vor fi acordate aproximativ 45 de finantari nerambursabile pentru pregatirea si desfasurarea de programe de formare continua pentru cel putin 3.600 de profesori si manageri provenind din 175 de licee din mediul rural. Cererile de finantare se depun la sediul Centrului National de Formare a Cadrelor din Invatamintul Preuniversitar din Bucuresti.
Programele de formare pentru profesorii din mediul rural urmeaza schema Phare 2006, iar termenul limita de depunere a proiectelor este 15 octombrie. Programele de formare pentru cadrele de conducere din liceele din mediul rural urmeaza schema Phare 2005, iar termenul limita de depunere este 17 septembrie.
Categorie articol: 

Comentarii