Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Licitatia de 1 milion de euro de la "Braicar" adjudecata de "Eldomir Impex"

Firma omului de afaceri liberal Vasile Dogarescu, "Eldomir Impex", a ramas adjudecatara licitatiei de la "Braicar" privind alimentarea cu motorina a autobuzelor firmei de transport. Asta dupa ce Comisia Nationala de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a respins cea de a doua contestatie formulata de contraofertantul "Comision Trade", apartinind lui Florin Cirligea, membru al PLD, care a considerat ca punctajul obtinut de "Eldomir Impex" a fost nejustificat de mare.
Pe scurt, istoricul acestei licitatii cu cintec se prezinta astfel: la inceputul lunii mai, SC "Braicar" a organizat o licitatie pentru atribuirea contractului de aproape un milion de euro privind asigurarea timp de 12 luni a combustibilului necesar functionarii serviciului public de transport, licitatie la care s-au calificat 2 ofertanti: "Eldomir Impex" si "Comision Trade". Comisia de licitatie a "Braicar" a anuntat cistigatoare oferta "Eldomir", situatie in care contraofertantul a contestat rezultatul la CNSC sustinind ca adjudecatarei i s-a acordat un punctaj mult prea mare. In prima instanta, in cursul lunii august, CNSC a fost de acord cu punctul de vedere al "Comision Trade" si a dispus organizatorului licitatiei reanalizarea ofertelor celor doi ofertanti. Astfel, "Braicar" a reluat procedura si a decis din nou atribuirea catre"Eldomir Impex", lucru care l-a determinat pe contraofertant sa conteste inca o data rezultatul licitatiei.
Dupa aproape 2 luni de la depunerea celei de a doua contestatii, CNSC a respins ca nefondata contestatia "Comision Trade" in contradictoriu cu SC "Braicar" si a dispus continuarea procedurilor de atribuire a contractului catre firma omului de afaceri liberal.
Conducerea firmei "Comision Trade" s-a aratat surprinsa de decizia comisiei de licitatie si a subliniat ca nu va lasa lucrurile asa fiind dispusa sa ajunga in instanta pentru transarea litigiului. "Noi deja am uzat de dreptul de a contesta cea de a doua decizie a CNSC si am formulat plingerea in termen de 10 zile de la data cind am primit comunicarea din partea dumnealor privind decizia luata. Oricum este curios faptul ca prima data CNSC a fost de acord cu punctul nostru de vedere, iar apoi s-a schimbat la 180 de grade. Daca instanta va decide ca noi nu avem dreptate, ii vom respecta hotarirea", ne-a declarat Florin Cirligea, directorul "Comision Trade" SRL.
Categorie articol: 

Comentarii