Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Licitaţie pentru containere, pubele şi maşini transport deşeuri

Mega - achiziţie publică lansată de Consiliul Judeţean Brăila în cadrul Proiectului "Sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Brăila": aproape 26,4 milioane lei (fără TVA), echivalentul a circa 6 milioane euro, pentru furnizarea de echipamente pentru transport deşeuri periculoase şi recipienţi colectare deşeuri. Mai precis, CJ vrea să cumpere 2 camioane cu suprastructură având o capacitate de 30 mc, pentru transportul de deşeuri periculoase, plus aproape 192.000 de recipienţi de colectare a gunoiului. În detaliu, se vor cumpăra 9.620 de recipienţi cu o capacitate de 1.100 litri; 41.008 unităţi de compostare individuală având capacitatea de minim 220 litri; 90.172 euro-pubele de 120 litri; 7.277 euro-pubele de 240 litri; 41.008 euro-pubele de 60 litri; 2.808 coşuri de gunoi pentru deşeuri stradale (capacitate de 50 litri) şi 3 containere cu capacitatea de 18 mc pentru colectarea deşeurilor verzi. Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 26,372 milioane lei, fără TVA, din care aproape 1,6 milioane lei pentru maşinile de gunoi, grupate în lotul 1 la licitaţie, iar restul, pentru containere şi pubele, grupate în lotul 2.
Potrivit anunţului de licitaţie lansat de CJ Brăila, valoarea garanţiei de participare pentru lotul 1 este de 31.000 lei, iar pentru lotul 2 de 495.000 lei.
Firmelor interesate de aceste contracte li se cere să dovedească faptul că, în ultimii 3 ani, au realizat o cifră de afaceri medie globală de 1,57 milioane lei - lotul 1 şi 24,7 milioane lei - lotul 2. În plus, trebuie să prezinte şi lista livrărilor de produse similare, pe aceeaşi perioadă de timp, a căror valoare cumulată este de 1,57 milioane, respectiv, 24,7 milioane lei.
Criteriul de atribuire la licitaţia programată pentru luna martie este "preţul cel mai mic". Termenul limită pentru primirea ofertelor, sau a cererilor de participare, expiră în data de 2 martie, ora 10.00, iar două ore mai târziu, la sediul CJ Brăila, camera 404, vor fi deschise ofertele.
Livrarea tuturor acestor produse se va face în maxim 6 luni de la data atribuirii contractului.
Finanţarea acestor achiziţii este asigurată în cadrul programului POS Mediu accesat de CJ Brăila cu scopul implementării unui proiect intitulat "Sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Brăila". Proiectul include colectarea selectivă, achiziţionarea de autovehicule pentru colectare, realizarea, printre altele, a unei staţii de transfer la Însurăţei şi a două staţii de sortare la Vădeni şi Ianca, plus o staţie de tratare mecano-biologică la Vădeni. De asemenea, la Ianca se va construi un depozit nou de deşeuri, cu o capacitate de 72.000 tone.
Din cele 27 milioane de euro, cât înseamnă valoarea proiectului, autoritatea locală va contribui doar cu 2,7 milioane de euro, diferenţa fiind acoperită din fonduri europene, nerambursabile.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii