Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Licitaţie pentru concesionarea traseelor pentru maxi-taxi

La jumătatea lunii viitoare va avea loc, în sfârşit, licitaţia pentru concesionarea traseelor de maxi-taxi în oraşul nostru. De ce spunem "în sfârşit"? Pentru că punerea în aplicare a Hotărârii de Consiliu Local care stabileşte obligativitatea scoaterii la concesionare prin licitaţie a fost amânată mai bine de un an, din cauza proceselor în instanţă. Contestatarii au fost chiar actualii concesionari ai traseelor de maxi-taxi, care au încercat să oblige municipalitatea doar la o negociere fără licitaţie a concesionărilor deja încheiate în urmă cu mai mulţi ani. "Instanţa ne-a dat într-un final câştig de cauză, respingând acţiunile operatorilor privaţi de transport, drept care acum se organizează prima licitaţie după mai bine de un an de la adoptarea HCLM privind scoaterea la licitaţie a traseelor şi stabilirea redevenţei cuvenite municipalităţii", ne-a declarat primarul Aurel Simionescu. Anunţul privind scoaterea la licitaţie a traseelor a fost publicat în Monitorul Oficial al României, organizator fiind serviciul specializat din cadrul Primăriei, mai precis Serviciul de Transport Public Local de Călători Brăila. Serviciile de transport efectuate de operatorii maxi-taxi se vor desfăşura pe traseele secundare aprobate prin HCLM nr. 176/18 iunie 2010, iar atribuirea gestiunii se va face pe fiecare traseu în parte, prin licitaţie deschisă. Durata contractului de delegare a gestiunii serviciilor de transport va fi de 6 ani.
Documentaţia aferentă licitaţiei poate fi obţinută la sediul Serviciului de Transport Public Local de Călători Brăila, contravaloarea caietului de sarcini fiind de 150 lei. De asemenea, ofertanţilor li se cere constituirea unei garanţii de participare în cuantum de 2% din nivelul minim al redevenţei pe un an, stabilit în caietul de sarcini. Termenul limită de depunere a ofertelor este 23 noiembrie 2011, ora 10.00, la Registratura STPLC, deschiderea ofertelor urmând a avea loc o oră mai târziu, la sediul instituţiei. De precizat că una dintre condiţiile de eligibilitate impuse pentru a participa la licitaţie este datorii zero către bugetul local, bugetul central şi fondurile speciale.
Potrivit HCLM din iunie 2010, în baza căreia se organizează licitaţia, gestiunea aferentă traseelor principale pentru autobuze - 2, 2 barat, 3, 4, 5 şi 10 - a fost delegată prin atribuire directă către SC "Braicar" SA, la fel ca şi cea a traseelor de tramvai. Traseele secundare, 11 la număr, respectiv traseele 8, 13, 16, 17, 31, 33, 34, 35, 40, 41 şi 42 vor fi deservite de microbuze private. La acest moment, traseele secundare sunt concesionate de către SC "Gebamy Trans Impex" SRL, SC "Gebamy Trans Junior", SC "TCF Imex" SRL, SC "Mantrans" SRL, SC "Minibus 2002" SRL, SC "Aventin Trade" SRL şi SC "Transeuropax" SRL, toate din Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii