Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Licitaţie pentru ajutoarele alimentare de la UE

Ministerul Fondurilor Europene a lansat licitaţia anuală privind achiziţia de alimente de bază ce sunt acordate persoanelor defavorizate. Obiectul contractului constă în asigurarea unui număr minim de 6.652.986 pachete cu alimente conform caietului de sarcini (făină, ulei, paste făinoase, conserve, etc), prin furnizarea şi transportul acestora la centrele de distribuţie ale primăriilor. Valoarea estimată la nivel naţional este de 432,16 milioane lei, echivalentul a circa 98 milioane euro. Tipul procedurii este "licitaţie restrânsă accelerată", la care vor fi invitaţi să prezinte oferte un număr de 5 agenţi economici, criteriul de atribuire fiind "preţul cel mai scăzut". Contractul a fost împărţit pe mai multe loturi, judeţul nostru fiind inclus în lotul cu numărul 1, alături de Constanţa, Ialomiţa şi Tulcea. Acest lot are o valoare de 32,25 milioane lei, adică undeva la aproximativ 7,3 milioane euro.
Aşa cum se arată în anunţul de licitaţie, termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente expiră miercuri, 1 octombrie, ora 17.00, a doua zi la ora 16.00 expirând termenul de primire a ofertelor sau cererilor de participare.
Anul trecut, în municipiu, de exemplu, au fost comandate peste 14.000 de pachete cu alimente (făină, ulei, paste făinoase, biscuiţi, conserve), circa 1.000 rămânând nedistribuite din cauză că beneficiarii nu s-au prezentat să le ridice de la punctele de distribuţie.
Contractul se înscrie într-un proiect/program finanţat din fonduri comunitare, mai precis este vorba despre Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014 - 2020.

 
Categorie articol: 

Comentarii