Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liceul Teoretic „Panait Cerna”, la aniversarea jubileului

La data de 22 noiembrie a.c., profesorii şi elevii de ieri şi de azi ai Liceului Teoretic „Panait Cerna” din Brăila au celebrat jubileul acestei instituţii de tradiţie a învăţământului brăilean, după ce cu o zi înainte au comemorat, prin săvârşirea unei slujbe de pomenire, profesorii şi elevii liceului trecuţi la cele veşnice.

Spectacolul omagial, desfăşurat sub genericul „Între ieri şi azi”, a fost găzduit de sala mare a Teatrului Dramatic „Maria Filotti” prin bunăvoinţa conducerii acestui prestigios spaţiu de cultură al urbei brăilene, căreia organizatorii îi adresează cele mai sincere mulţumiri. Serbarea a fost deschisă printr-o alocuţiune rostită de d-na. Nicoleta Bujor, director al liceului, urmată de momentul omagial „Locul şi spiritul lui Panait Cerna”, de o prezentare în imagini a istoriei de ieri şi de azi a liceului şi de lansarea monografiei liceului. 

A urmat o emoţionantă întâlnire cu absolvenţii primei generaţii (1966-1970), care au fost strigaţi după catalog şi au primit diplome de excelenţă şi medalii aniversare.

Partea artistică a debutat cu o „broderie” muzicală susţinută de prof. Mioara şi Dorin Şipoş, a continuat cu o poveste în paşi de vals şi tango, cu un montaj recitativ din opera lui Panait Cerna şi un recital de muzică folk şi s-a încheiat cu dansuri de societate, modern, sportiv, precum şi o suită de dansuri populare, executată de ansamblul „Constantin Condruz” din Gemenele.

Totul a culminat cu un moment surpriză dedicat celor mai longevivi directori ai liceului, d-l. Marian Neta şi d-na. Aura Liliana Gheorghiu.

Evenimentul a fost onorat de prezenţa conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, în persoanele domnilor Cătălin Canciu, Inspector şcolar General, şi Dan Mihai Gheorghiţă, Inspector şcolar General Adjunct, precum şi a celor care au dorit să fie alături corpului didactic al Liceului Teoretic „Panait Cerna” la ceas aniversar.

Pentru buna desfăşurare a serbării jubiliare a Liceului Teoretic „Panait Cerna” s-au implicat în organizare profesorii Bujor Nicoleta, director, Gagu Adelina, consilier de imagine, Deliu Ionela, consilier educativ, Toma Aurica, David Ecaterina, Dobre Carmen, Dumitraşcu Mihaela, Gurzu Nicoleta, Costache Tatiana, Mihu Iancu, în calitate de organizatori, cu concursul Consiliului Reprezentativ al Părinţilor din Liceul Teoretic „Panait Cerna” şi al d-lui. director Silviu Mangiurea al S.C. „Dunărea” Brăila, care au acordat susţinerea financiară.

Consilier imagine    

Prof. Adelina Gagu
Categorie articol: 

Comentarii