Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liberalii vor ramine cu "buza umflata" in fata deconcentratelor ocupate de democrati

Presedintele PD Braila, Horia Vasioiu, are mari dubii ca liderul liberal local Constantin Cibu va reusi sa-i inlocuiasca din functii pe directorii de deconcentrate democrati. Chiar daca nu a explicat clar pe ce se bazeaza, Vasioiu, cu un zimbet misterios in coltul gurii, a comentat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca nici macar cu auditul comandat politic si tintit impotriva acestor directori nu se va reusi mare lucru. "In Romania de azi se pot intimpla multe, dar singurul lucru pe care vi-l pot spune este ca i-am spus fiecarui director, la instalarea in functie, sa nu incalce legea, indiferent cine vine la el, pentru ca daca va incalca legea, va trebui sa raspunda pentru asta. Sa-si rezolve ei, liberalii, problemele cu directorii nostri, n-o sa le dau eu sfaturi. Sa vedem ce o sa faca, fiindca pina acum, in afara de vorbe, n-au facut nimic. Eu am dubii ca-i vor putea schimba din functie. Nu-mi cereti mai multe explicatii, pentru ca nu pot eu sa dau acum pe fata, intr-o conferinta de presa, lucrurile pe care le gindesc si intentionez sa le fac".
Intrebat, din nou, de ce nu-si retrage directorii, atita vreme cit PD nu mai este la guvernare, si nu-i lasa pe liberali sa-si puna oamenii, sa raspunda integral pentru ceea ce se intimpla in plan local, Vasioiu a venit cu aceeasi explicatie: pina nu recunoaste PNL ca este la guvernare cu PSD, democratii nu-si vor retrage oamenii din posturile de conducere a deconcentratelor, pentru ca ei vor sa indeplineasca in continuare programul Aliantei. Asta, in ciuda faptului ca Alianta PNL-PD nu mai exista, practic, iar liberalii pe care vor sa-i sprijine ei in continuare i-au dat afara pe democrati de la guvernare.
Mai mult, liderul PD este de parere ca, desi partidul sau isi mentine oamenii si la conducerea Primariei, si la deconcentrate, nu are nici o responsabilitate privind guvernarea locala si nu are dreptul nimeni sa-i ceara sa dea socoteala pentru situatia in care a ajuns Braila: "Pe mine ma intereseaza si ce rezultate obtinem la urmatoarele alegeri, iar daca PNL-ul merge in halul asta, va spun eu ca nu intra in Parlament. In ce ne priveste, noi nu sintem la guvernare. Atit timp cit vom avea bani pe mina, cum au tovarasii astia care conduc Braila si care sint la guvernarea locala si folosesc acesti bani in anumite scopuri, atunci vom spune "Da, domnule, am facut si datorita ideilor noastre s-au cheltuit prost banii, sau nu am avut influenta in nu stiu care loc, si nu am accesat nu stiu ce fonduri!" si ne asumam responsabilitatea".
Categorie articol: 

Comentarii