Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liberalii refuză să participe la dezbaterile despre Constituţie în actuala formulă parlamentară

"PNL are propriile sale opţiuni şi propriile sale proiecte pe care le va pune în discuţie atunci când va fi cazul şi în formele care sunt fireşti pentru modificarea Constituţiei. PNL nu acceptă să participe la o aşa-zisă discuţie, dezbatere şi acţiune în vederea modificării Constituţiei pe picior, când şi cum are chef domnul Băsescu", a declarat preşedintele PNL într-o conferinţă de presă.

Crin Antonescu a mai spus că Legea Fundamentală nu se schimbă după voinţa lui Traian Băsescu. "Noi respingem diversiunea lui Traian Băsescu, încercarea sa de a modifica din nou agenda, pentru că sunt întrebări şi probleme presante la care nu are răspuns şi nu are soluţii, probleme care ţin de situaţia economică, de situaţia socială, de criza instituţiilor româneşti, de criza statului român, de situaţia internaţională a statului român", a explicat liderul liberal.

Cu toate acestea, Antonescu a precizat că PNL este de acord cu scăderea numărului de parlamentari, iar dacă există o urgenţă în această privinţă poate fi modificată legea electorală pentru a se ajunge la 300 de aleşi. "Nu e nevoie de modificarea Constituţiei pentru a face Parlament cu 300 de parlamentari. Suntem de acord cu faptul că o reducere a numărului de parlamentari se face fără a ştirbi caracterul democratic al instituţiei parlamentare", a conchis Antonescu.

Şi liderul PSD Adrian Năstase a declarat că PSD nu va susţine revizuirea Constituţiei decât după alegerile parlamentare din 2012, când această temă să nu poată fi folosită electoral. "Punctul nostru de vedere este foarte clar: vom trata problemele legate de o revizuire a Constituţiei doar după alegerile parlamentare, cu un Parlament care să fie reprezentativ sub toate aspectele şi într-un moment în care diversele teme să nu poată fi folosite electoral sau ca mecanism electoral", a arătat Năstase.
Categorie articol: 

Comentarii