Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liberalii braileni l-au acceptat pe parasutatul Vasioiu

Sedinta de ieri a Biroului Permanent Teritorial al PNL Braila a avut ca rezultat un armistitiu intre tabere, astfel incit presedintele Constantin Cibu a renuntat la ideea de a "curata" Biroul de protestatari, care reprezentau cum jumatate din membri. Dupa citeva zile tensionate, in care mai multi lideri liberali locali au constestat vehement ideea de acceptare a familei Horia si Daniela Vasioiu in partid, nemaivorbind de candidatura unuia dintre ei, Cibu a reusit sa ii convinga sa puna batista pe tambal si sa accepte o realitate care, spune el, nu se mai poate schimba in nici un fel. La finalul sedintei de ieri, presedintele PNL ne-a declarat ca s-a ajuns la concluzia ca nu are nici un rost sa se iasa in public cu declaratii conflictuale, cind candidatura lui Vasioiu este batuta in cuie si deja depusa la Biroul Electoral Judetean si cel mai bine este sa se mentina echipa unita si sa lupte cu totii pentru obtinerea unui scor cit mai bun in campanie. Cibu ne-a precizat ca nu stie exact cind a batut palma Horia Vasioiu pentru candidatura sa si cu cine din PNL, dar el, unul, nu are cunostinta de aceasta intelegere din perioada alegerilor din vara, asa cum spune fostul democrat, ci a aflat abia cu vreo 10 zile inainte de anuntarea publica a candidaturii. "Referitor la candidatura domnului Horia Vasioiu in Colegiul II pentru Camera Deputatilor, BPT al PNL Braila precizeaza ca a acceptat aceasta candidatura, dupa ce conducerea centrala a partidului a impus acest lucru. Campania electorala isi va urma cursul, in conformitate cu hotarirea BPT Braila", se arata intr-un comunicat de presa sec, transmis de PNL.
Intrebat fiind daca are idee cind si-a depus Horia Vasioiu adeziunea la PNL la centru si daca si-a depus adeziunea si sotia acestuia, liderul liberal local a spus ca nu cunoaste aceste amanunte, insa este cert ca Horia Vasioiu este deja membru al partidului, dat fiind ca simbata a fost depusa candidatura acestuia si a celorlalti colegi de partid, la Biroul Electoral Judetean Braila.
Amintim ca liberalii vizati pentru scoaterea din BPT, din cauza luarilor publice de pozitie impotriva candidaturii lui Vasioiu sau a faptului ca au semnat memoriul prin care se protesta fata de aceasta impunere de la centru, trimis presedintelui Calin Popescu Tariceanu, erau: Vasile Varga, Petru Pavel Ganciu, Sorin Costin - vicepresedinti, Stefan Ichim - secretar coordonator, Costel Petrica Popa -presedinte al organizatiei municipale, Mariana Tarachiu, Bogdan Minescu, Constantin Sarbu, Pandele Stan, Dorulet Capbun, Alexandru Danaila - membri.
Temerea multor liberali ramine insa faptul ca acceptarea candidaturii lui Horia Vasioiu, precum si acceptarea printre membrii PNL a sotiei acestuia, care ani la rind au atacat PNL-ul la modul cel mai dur cu putinta, va scirbi electoratul si va reduce simtitor numarul de voturi pe care il va obtine partidul, in alegerile parlamentare. Ei spun ca in cazul in care organizatia locala nu va inregistra minimum 21%, aceasta va fi dizolvata, iar la acel moment, familiei Vasioiu ii va fi cu atit mai usor sa traga sforile la centru si sa se inscauneze in fruntea liberalilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii