Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liberalii brăileni, nemulţumiţi că doar handbalul feminin primeşte bani de la Municipalitate

• aceştia au criticat social-democraţii că au ales să sprijine financiar doar handbalul feminin, iar celelalte sporturi sunt lăsate de izbelişte • consilierul local Petrică Popa susţine că decizia de finanţare numai a handbalului are la bază interese de imagine şi de grup

 

Finanţarea din bugetul Municipalităţii pentru ramura sportivă, pentru unii „mumă”, pentru alţii „ciumă”. Aceasta este ideea pe care au creionat-o liberalii brăileni, în conferinţa de presă de vineri. Cel mai vocal a fost consilierul local PNL Petrică Popa. Acesta a susţinut că nu este în regulă ca Municipalitatea să sprijine financiar doar handbalul feminin, iar celelalte sporturi, care cândva aduceau faimă Brăilei, să fie „uitate”.

„La Brăila se vede că ne-am oprit la un singur sport, handbalul feminin. E foarte bine că e stimulat handbalul feminin brăilean, dar totodată eu îmi pun întrebarea de ce cu ani în urmă PSD Brăila considera că fotbalul brăilean este un eveniment social, un sport care trebuie să fie văzut de cât mai mulţi oameni. Acum nu mai este acest sport un eveniment social? Probabil că nu mai au interes, probabil că îi deranjează anumite persoane care se ocupă de alte sporturi. Haideţi să vedem şi alte sporturi. De boxul brăilean, eu n-am mai auzit nimic, de voleiul brăilean, nimic. Motocros? Parcă un anumit domn trebuia să se ocupe, domnul Niţă Nicu dacă îmi aduc aminte bine, ar trebui să se ocupe mai mult de acest domeniu, am înţeles că i-a plăcut mult acest sport, nu vedem nimic. Ciclism, caiac canoe, astea sunt sporturi care au fost bine cotate la nivel naţional şi internaţional cu ani în urmă. La capitolul baschet nu mai discutăm, se ştie că acolo e ură pe faţă. Probabil că acum nu există decât un interes de imagine şi de grup ca să mergi numai pe o idee că numai acel sport trebuie sprijinit. Eu nu pot să cred că se va continua cu asemenea metode de lucru. Numai ceea ce vede o singură persoane, sau două, să fie aplicat în municipiul Brăila”, a comentat Popa. Acesta şi-a continuat ideea spunând că are o speranţă la Camelia Potec, mai exact în domeniul nataţiei. „Poate acolo mai reuşim nişte rezultate. Este neplăcut să se meargă pe varianta că banii sunt puţini şi trebuie să-i dăm unei anumite entităţi. Cred că se puteau găsi nu numai bani, dar şi bunăvoinţă de a accesa alte linii de punere în opera mişcării sportive în municipiul Brăila”, a încheiat consilierul local municipal liberal.

 
Categorie articol: 

Comentarii