Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liberalii au preluat in consilii rolul de Gica Contra

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu si primarul municipiului, Aurel Simionescu, sint de parere ca liberalii braileni cauta nod in papura proiectului reamenajarii patinoarului, jucindu-se de-a Gica Contra, dupa ce, in ultimul mandat, primarul lor, Constantin Cibu, a refuzat sistematic sa colaboreze cu CJ, pentru a realiza acest obiectiv. Mai mult, cei doi nu inteleg de unde, pina unde au consilierii liberali dubii cu privire la suma estimata pentru realizarea patinoarului, cind li s-a prezentat recent un studiu de fezabilitate, s-au purtat discutii pe marginea acestui document si cu primarul si mai apoi, in comisii si nici unul dintre liberali nu a ridicat obiectii. Aurel Simionescu a fost uimit sa afle ca alesii liberali au declarat ca au votat in CLM proiectul numai ca sa nu se spuna ca se impotrivesc reamenajarii patinoarului, dar nu sint deloc lamuriti de unde s-a iesit cu suma aceea foarte mare, de aproape 40 de miliarde lei, cost estimat: "Eu am avut o intilnire cu consilieri din toate partidele politice, inclusiv din PNL, am discutat chestiunea cu studiul de fezabilitate pe masa si fiecare consilier a putut sa vada cam ce se doreste cu acest pationar. Eu i-am intrebat daca mai au nelamuriri, sa le spuna, pentru ca noi sa dam toate explicatiile necesare si nimeni nu a mai intrebat nimic. Mai apoi, a doua zi, ati vazut ca la sedinta CLM ca nimeni nu a avut nici o obiectie. Cit despre suma finala, vom vedea dupa licitatie ce va rezulta. S-a discutat si in comisii, s-au lamurit toate aspectele si credeam ca lucrurile au fost clare. Dar sa-l faca ei mai ieftin, daca au o solutie si noi ne-am bucura".
Presedintele Gheorghe Bunea Stancu le-a sugerat liberalilor care au impresia ca cineva a umflat cifrele - dintre care unii sint chiar constructori -, sa vina la licitatie cu o oferta mult mai buna ca pret, pentru a dovedi ca se poate mai ieftin: ''Studiul de fezabilitate nu a fost facut nici de mine si nici de domnul primar, ci de o firma de specialitate, iar domnul primar chiar a facut un comentariu ca era prea mare suma, datorita unor coeficienti de comentat si s-a ajuns la aproximativ un million de euro, fara TVA, deci cu totul ar veni cam 37 de miliarde de lei vechi, plafonul maxim. Daca liberalii nu inteleg, eu m-am hotarit sa dau niste lectii de administratie. Eu as dori ca domnul Datcu ( Vasile Datcu, consilier liberal -n.r.) sa vina la licitatie, ca tot e dinsul constructor si sa faca patinoarul cu 10 miliarde de lei, daca poate. Li s-au prezentat toate detaliile in studiul de fezabilitate, cum pot sa spuna ca nu stiu de unde s-a scos aceasta suma totala?! Eu zic ca s-a terminat cu PD-ul in CLM si CJ si au inceput acum PNL-ul sa fie Gica Contra. Nu stiu nici de unde au scos-o pe-asta cu PSD-ul care ar fi blocat reamenajarea patinoarului, in ultimii ani. Ei trebuie sa inteleaga ca eu nu i-as fi dat citeva miliarde de lei de la CJ lui Cibu, nu aveam incredere in el decit daca ar fi cheltuit intii partea lui, pentru acest obiectiv. Daca vrem sa patinam intr-un lighean, pot sa scot patinoarul si la 3 miliarde, dar eu cred ca trebuie sa facem un obiectiv care sa aiba mai multe functiuni".
Simionescu a mai spus ca, in principiu, ramine in picioare termenul avansat anterior pentru darea in functiune a obiectivului, respectiv finele lunii octombrie, inceputul lunii noiembrie: "Sa vedem cum se va derula licitatia. Licitatia este lansata, 28 august este data de deschidere a ofertelor, s-au cumparat caiete de sarcini si sa vedem cum se adjudeca lucrarea, daca vor exista sau nu contestatii".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii