Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liberalii ar fi vrut amenajarea unui sens giratoriu în intersecţia străzii Comuna din Paris cu Şos. Râmnicu Sărat

• la votarea bugetului municipalităţii pentru anul în curs, consilierul liberal Petrică Popa a propus un amendament privind alocarea a circa 300.000 lei pentru un giratoriu în acea zonă aglomerată de lângă TUG Center • reprezentanţii Primăriei au explicat, însă, că intersecţia este prea mică pentru a permite amplasarea unui giratoriu care să nu încurce traficul greu de pe Şos. Râmnicu Sărat • în consecinţă, majoritatea PSD a respins amendamentul

 

În ultima şedinţă a Consiliului Local Muncipal, când s-a aprobat bugetul pe anul în curs al municipalităţii, consilierul liberal Petrică Popa a propus un amendament privind alocarea a 300.000 lei, bani necesari pentru semaforizarea unor intersecţii şi pentru amenajarea unui sens giratoriu în intersecţia străzii Comuna din Paris cu Şos. Râmnicu Sărat. Este vorba despre una dintre cele mai aglomerate intersecţii din muncipiu, în contextul în care în apropiere se află spaţiile comerciale de la TUG Center, motiv pentru care Popa şi colegii săi liberali consideră că un sens giratoriu ar ajuta foarte mult la fluidizarea traficului auto.

Reprezentanţii Primăriei au explicat, însă, că propunerea nu se poate materializa, din cauză că pe Şos. Râmnicu Sărat, de la intrarea în municipiu până la supermarket-ul Praktiker, este permis accesul maşinilor de mare tonaj, iar intersecţia în cauză este prea mică pentru a se putea face un sens giratoriu care să lase spaţiu suficient pentru trecerea TIR-urilor. “Normativele în vigoare prevăd ca, pe străzile cu trafic greu, raza minimă de virare a sensurilor giratorii se fie 20 de metri. Lăţimea şoselei Râmnicu Sărat nu poate asigura o rază de virare suficientă în cazul amenajării unui sens giratoriu”, a explicat Marius Termegan, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Brăila.

În baza acestei explicaţii, primarul Marian Dragomir a apreciat că, dacă nu întruneşte condiţiile tehnice prevăzute de normativele în vigoare, sensul giratoriu nu ar primi avizul instituţiilor abilitate, deci o astfel de amenajare nu ar fi oportună în intersecţia menţionată.

Spre dezamăgirea liberalilor, amendamentul lui Petrică Popa a fost respins de majoritatea consilierilor PSD din miniparlamentul local.
Categorie articol: 

Comentarii