Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Leul devine din ce in ce mai ieftin

Moneda nationala a pierdut din nou teren in fata euro. Cursul de referinta publicat, ieri, de BNR a urcat la 4,2985 lei pentru un euro, cu trei bani mai mult decat cotatia precedenta. Leul s-a depreciat astfel cu 0,7% fata de moneda europeana, dupa ce un euro era cotat luni la 4,2684 lei.
Fata de dolarul american, cursul de referinta publicat de BNR arata o depreciere cu aproape cinci bani a leului. Astfel, daca luni dolarul era cotat la 3,1842 lei, dupa sedinta de tranzactionare de ieri, moneda americana a ajuns la 3,2334 lei. Cotatiile sint valabile pana astazi, la pranz.

Euro este cautat la casele de schimb

Dupa anuntarea cursului oficial, ieri, dupa-amiaza, casele de schimb valutar brailene cumparau euro la cotatii cuprinse intre 4,20 - 4,25 de lei/euro si ofereau spre vanzare moneda europeana la cotatii intre 4,29 - 4,34 lei/euro. Dealer-ii caselor de schimb au subliniat faptul ca brailenii sunt interesati atat sa cumpere, cat si sa vanda. Desi cotatia euro se afla de aproximativ trei saptamani pe un trend ascendent, dealer-ii au mentionat ca balanta inclina usor spre vanzare de valuta. Este vorba despre cetatenii care primesc regulat sume in valuta de la rude ce muncesc in strainatate si pe care acum, dupa Sarbatori, in lipsa de lichiditati, le convertesc in lei.
Pe de alta parte, brailenii cu imprumuturi in euro la bancile comerciale cumpara din timp valuta, gandind ca "cine stie cit va fi euro la sfirsitul lunii, atunci cand trebuie sa platesc rata la banca?".
Reamintim ca moneda europeana a inceput anul 2009 la 4,0296 lei, cotatie stabilita pe 5 ianuarie, in doar 8 zile urcand cu aproape 27 de bani, pana la 4,2985 lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii