Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Let's do it, Romania!" se organizează şi anul acesta

Cel mai mare proiect de implicare socială din ţară, ce urmăreşte responsabilizarea oamenilor faţă de mediul în care trăiesc, "Let's do it, Romania!", va fi implementat şi în 2011. Ziua aleasă pentru desfăşurarea acţiunii din acest an este 24 septembrie.
În cadrul unei conferinţe de presă, organizată ieri, la sediul "Pro Democraţia", a fost prezentat bilanţul acţiunii de anul trecut şi obiectivele stabilite pentru anul acesta. Conform datelor oferite, în 2010 proiectul "Let's do it, Romania!" a reuşit să strângă peste 200.000 de voluntari din 41 judeţe, care au participat efectiv la curăţenie şi au adunat peste 550.000 de saci cu deşeuri. La Brăila, s-au mobilizat peste 1.000 de voluntari, aceştia reuşind să cureţe zone din jurul oraşului, precum: Lacu Sărat, Pădurea Stejaru, Poligon şi Şoseaua de Centură. Din mediul rural, la campanie au participat comunele Tudor Vladimirescu, Movila Miresii, Şuţeşti, Gemenele, Scorţaru Nou şi Măxineni.
După succesul din 2010, organizatorii îşi propun să responsabilizeze mai mult populaţia şi să ajungă în 2011 la un număr de 500.000 de voluntari (pentru Brăila ţinta e de 4.000), dar şi să implementeze un nou sistem de cartare, obiectivul principal propus pentru anul acesta fiind realizarea unei hărţi a deşeurilor, ce le va fi de folos voluntarilor în acţiunile ce vor urma. Ideea de a depăşi, ca număr de persoane implicate în proiect, recordul de anul trecut a fost subliniată în timpul conferinţei de presă de către Cornelia Miler, coordonatorul voluntarilor: "Sunt voluntar şi vreau să găsesc voluntari".
Echipa de proiect beneficiază de suportul mai multor parteneri: Institutul Român de Training şi ASCENDIS, Asociaţia Română de Salubritate, Urban şi Romprest. De asemenea, comunitatea este susţinută de Parlamentul European şi M.E.C.T.S.
De precizat că, Mariana Batcă, coordonator regional al proiectului, dar şi preşedinte al filialei locale a Pro Democraţia, alături de Mircea Cazan, Ghiţă Nedelcu, George Neagu şi Esmeralda Ghiorghiţă se vor ocupa de organizarea acţiunii la Brăila şi anul acesta.
"Let's do it, Romania!" este proiectul tuturor celor care cred în România şi care vor o ţară mai curată. Cei care doresc să devină voluntari pot accesa atât site-ul oficial www.letsdoitromania.ro cât şi blogul campaniei, sau conturile special realizate pe reţelele de socializare twitter şi facebook.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii