Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Legenda rock-ului românesc, Phoenix, cântă la Brăila

• evenimentul va avea loc pe 22 octombrie, la ora 19.00, la Teatrul Maria Filotti şi a fost anunţat chiar de Nicu Covaci pe pagina sa oficială de Facebook • este vorba despre concertul Phoenix Arhaic Rock • biletele pot fi achiziţionate şi online

 

Poate una dintre cele mai apreciate trupe rock din România, Phoenix, va susţine un concert special în luna octombrie, în Brăila. Potrivit unei postări a lui Nicu Covaci pe pagina sa oficială de Facebook, este vorba despre un eveniment găzduit de Teatrul “Maria Filotti” Brăila, ce va avea loc luni, 22 octombrie, ora 19.00.

“Un eveniment pentru suflet şi spirit alături de artişti uimitori şi unici, o muzică prin care vom privi înapoi spre toate acele dimensiuni pe care suntem în pericol să le uităm şi din care rockul românesc şi-a dezvoltat rădăcinile şi forţa. (...) Evenimentul Phoenix - Arhaic Rock propune adevăratul concept de rock cu influenţe din folclorul autentic românesc şi spune povestea începuturilor muzicii Phoenix - momentul în care ne aflam în expoziţiune, când încă nu se întâmplase nimic, când trecerea de la Beatles, Kinks şi Rolling Stones către un nou gen de muzică, eliberat de alte influenţe exterioare, a transformat muzica Phoenix în proiectul unicat pe care îl reprezintă şi astăzi”, se arată în comunicatul emis de Nicu Covaci.

 

Biletele pot fi achiziţionate şi online

Cei interesaţi de concertul Phoenix la Brăila, trebuie să ştie că bilete la eveniment pot fi achiziţionate pe www.eventim.ro şi în reţeaua Eventim: magazinele Orange, Telekom, Vodafone, Carrefour, OMV, Cărtureşti, Humanitas şi Diverta. De asemenea, pe iabilet.ro şi în reţeaua Iabilet: Flanco Brăila. Pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos, dar şi la agenţia de bilete a Teatrului “Maria Filotti”.

“La început a fost folclorul. Muzică brută, învăţată să ne spună trăirile, să ne arate natura, să ne vorbească despre identitate şi despre ceea ce de drept ne aparţine. Expresie completă şi complexă a tuturor simţurilor autentice româneşti, a rezistat oricăror încercări de falsificare pe care secolul XX i le-a propus. A trebuit să vină deceniul şapte pentru ca Phoenix să-i răstoarne cuvintele în necuvinte, să disocieze ce era trainic sudat, să asocieze ce la început părea incomunicabil, şi folclorul arhaic să primească astfel dimensiunea ce i se cuvenea: modalitatea de exprimare modernă. Legenda celor ce ne-au dat nume în umbra marelui URSS începe cu Nicu Covaci, artistul care a realizat prima conexiune între folclorul arhaic românesc, precreştin, şi muzica rock, aducând astfel în faţa publicului un nou gen de muzică: etno-rockul care timp de peste jumătate de veac l-a caracterizat”, se mai arată în descrierea evenimentului Phoenix - Arhaic Rock, pe pagina oficială a trupei.
Categorie articol: 

Comentarii