Mergi la conţinutul principal

Legea recunoștinței, mărul discordiei între generații

După ce și-au făcut pensii speciale și au realizat că bugetul este pe fundul sacului, parlamentarii PSD vor taxe pe recunoștință. 

Pintr-un proiect de lege depus la Camera Deputaților în 27 iunie, iar la 1 iulie 2019 prezentat în Biroul Permanent și înaintat la Senat, PSD introduce taxa de recunoștință între generații, prin care copiii sunt obligați să le dea bani părinților, bunicilor și străbunicilor, altfel sunt dați în judecată și riscă închisoarea. Propunerea legislativă inițiată de deputatul PSD Dumitru Gherman a fost îmbrățișată și semnată de 77 de senatori și deputați, în marea lor majoritate de la PSD, care, în disperare după voturile pensionarilor, cer cu vehemență să se pună noi biruri pe capul copiilor noștri. Dacă manipularea cu “familia tradițională” s-a dovedit a fi un mare fiasco, acum, PSD-iștii bat monedă pe “Legea recunoștinței între generații”, fără să își asume nicio vină pentru faptul că tocmai guvernările proaste au condus la situația dezastruoasă din țară.

Din cauza guvernelor care au subjugat populația aproape 30 de ani, copiii au plecat din țară, ori și-au căutat locuri de muncă departe de casă, înstrăinându-se de părinți sau de bunici. Din cauza parlamentarilor care și-au urmărit propriile interese bătrânii mor singuri, în satele părăsite, sau zac prin spitale, fără să le dea nimeni un pahar cu apă. Din cauza vremurilor pe care le traversăm și a incompetenței celor care ne conduc și dau legi doar în favoarea lor, copiii noștri au devenit sclavii unor locuri de muncă prost plătite și abia reușesc să se descurce de la o lună la alta... Ce vor acum acești parlamentari? Ce lege a recunoștinței inventează?

Din moși-strămoși, românii au știut să își respecte înaintașii. Cu legea bunului simț, cu cei 7 ani de acasă, copiii au știut cum să se poarte cu părinții sau cu bunicii neputincioși. Așa am fost educați, cu legile moralei, așa am văzut în familie, așa am făcut. La 30 de ani de așa-zisă democrație, avem nevoie de o lege prin care să le aducem aminte copiilor noștri că încă mai au părinți?

Se spune că respectul și iubirea se câștigă, nu se cerșesc; nici măcar de la copii.  Dacă ei, copiii, pot și vor să te ajute când ești bătrân sau bolnav, o fac din proprie inițiativă, nicidecum amenințați cu închisoarea.

Parlamentarii introduc acum obligativitatea copiilor apți de muncă de a-și întreține părinții aflați în dificultate, bolnavi sau bătrâni, care necesită sprijin material, iar cuantumul pensiei de întreținere se stabilește de către instanță,

ținându-se cont de starea materială și familială a părinților și a copiilor, precum și de alte împrejurări relevante. În mintea celor care ne conduc, totul se rezumă la bani, iar argumentul pentru susținerea “Legii recunoștinței între generații” este de-a dreptul pueril.

“Ne aflăm într-o lume în care normele morale se dovedesc a nu mai fi suficiente pentru a crea obligații reciproce între oameni, nici chiar între membrii aceleiași familii, dezumanizarea sub influența banilor, egoismul și lupta pentru dobândirea averilor create prin munca părinților și bunicilor, determinându-i pe tineri să uite că au și obligații, nu numai drepturi”.

Jenantă explicație, dacă ținem cont că această “lume” în care ne aflăm este creată după chipul și asemănarea celor aflați la Putere. Despre ce norme morale vorbim, când hoția și prostia merg mână în mână, în fruntea țării, iar legile sunt încălcate chiar de către cei care le fac? Și, nu în ultimul rând, tinerii pe care astăzi parlamentarii îi obligă să își respecte și să își ajute material părinții sau bunicii sunt copiii educați de ei, în perioada postdecembristă. La 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, aici am ajuns: să ne obligăm copiii să ne respecte și să le cerșim o parte din banii lor, pentru că PSD-ul are încă o dată  nevoie de voturile persoanelor vârstnice! 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro