Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Legea pensiilor în plenul Senatului

Senatorii s-au întrunit, ieri, în şedinţa plenului în care este programată dezbaterea Legii pensiilor, în prezenţa ministrului Muncii Mihai Şeitan, dar şi a ministrului Apărării Gabriel Oprea, ziua de 10 mai fiind termenul de adoptare tacită a proiectului.

La începutul şedinţei, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat că sunt prezenţi 106 parlamentari. Senatorii au votat ca programul de lucru să poată fi prelungit până la epuizarea ordinii de zi.

În cadrul ultimei şedinţe pe Legea pensiilor, miercurea trecută, plenul a adoptat, la limită, un amendament al PSD privind reducerea vârstei de pensionare a militarilor de la 60 la 55 de ani, precum şi scăderea perioadei stagiului de cotizare de la 20 la 15 ani, amendament susţinut şi de grupul independenţilor.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ieri, în urma şedinţei cu grupul parlamentarilor social-democraţi din Senat, că senatorii acestei formaţiuni vor părăsi lucrările plenului, în condiţiile în care amendamentul pentru stabilirea punctului de pensie la 45% nu va fi adoptat.
Categorie articol: 

Comentarii