Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Legea eşalonării salariilor profesorilor - constituţională

Deputatul social-democrat Mircea Duşa a anunţat, în 21 aprilie, că PNL şi PSD au contestat la CCR "procedura şi modul abuziv prin care Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului" pe Codul de Dialog Social şi pe Legea ce eşalonează drepturile salariale ale unor profesori. Mircea Duşa a spus că ambele legi nu au avut avizul Consiliului Economic şi Social (CES) şi că sindicatele, în privinţa Codului de Dialog Social, cât şi profesorii, în privinţa Legii salarizării profesorilor, nu au primit informaţiile necesare înainte de angajarea răspunderii Executivului.
În acest sens, social-democratul a susţinut că, în legătură cu Legea Codului de Dialog Social, este reclamată în contestaţia depusă la CCR "încălcarea libertăţii de asociere, limitarea drepturilor sindicale, mai ales în privinţa negocierii, dar şi reducerea rolului CES, cât şi îngrădirea dreptului la grevă".
Liderul deputaţilor PSD a mai precizat că, în privinţa Legii salarizării profesorilor, "angajaţii nu au fost consultaţi mai ales că prin plafonarea unor salarii se încalcă dreptul la proprietate care este garantat de Constituţie".
Guvernul şi-a asumat răspunderea, în 18 aprilie, pe Codul Dialogului Social şi pe legea care eşalonează plata drepturilor salariale câştigate în instanţă de cadrele didactice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii