Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Legea alesilor locali a provocat miscari de trupe si la Braila

Desi termenul privind declararea apartenentei politice a expirat, in judetul nostru lucrurile nu sint prea clare. In acest moment nu se stie sigur citi consilieri locali numara fiecare partid, mai existind inca nehotariti care testeaza apele pentru a le gasi pe cele mai propice. O situatie provizorie exista insa, si care arata ca alesii nostri locali si-au descoperit ori o afinitate brusca pentru un alt partid decit cel care i-a adus pe functia pe care o ocupa in prezent, ori un avint de independent. De exemplu, la CLM, s-au inregistrat niste miscari interesante in cadrul PNL. Conform informatiilor oferite de presedintele filialei municipale a partidului, PNL a ramas fara consilierul Grigore Potec, care s-a declarat independent. Cu toate acestea, numarul consilierilor PNL din cadrul consiliului a ramas acelasi, deoarece independentul Lucian Caprariu a decis sa se inscrie in PNL, activind din acest moment ca si consilier liberal. Partidul care a ramas insa fara un consilier este PD, Luciana Boboc declarindu-se in cursul zilei de ieri independenta. In ceea ce priveste celelalte partide, PSD, PRM si PC, in rindul acestora nu s-au inregistrat nici un fel de schimbari in ceea ce priveste consilierii.
Si la CJ sint ceva modificari. Astfel, PNL a ramas fara consilierul Adrian Scutaru, care a decis sa se declare independent. Tot fara un consilier a ramas si PSD, Petre Candidatu alegind varianta "independent". In ceea ce priveste restul partidelor, acestea si-au pastrat consilierii in formula de pina acum.
O situatie neclara este insa cea a primarilor si consilierilor locali din judet, unde se pare ca au existat migrari destul de substantiale. Din informatiile puse la dispozitie de secretarul general al CJ, Nicu Filote, si avind in vedere ca nu toate comunele au trimis situatia privid apartenenta politica a alesilor locali, tot PNL a pierdut pina acum cei mai multi primari. Comunele Insuratei, Gradistea si Tichilesti sint acum conduse de primari independenti. Si PNG a pierdut un primar, si anume pe cel al comunei Victoria, care a trecut la PD. Precizam insa ca sint asteptate tabele cu alesii locali din toate comunele, pentru a se face o situatie exacta a climatului politic din judet.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii