Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lefurile angajaţilor CJ, amânate până luni

Angajaţii Consiliului Judeţean Brăila îşi vor încasa lefurile abia săptămâna viitoare, când a fost programată şi începerea procedurii privind delegarea competenţelor la conducerea CJ. După ce a fost înştiinţat de emiterea ordinului de suspendare a lui Stancu din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, secretarul judeţului, Nicu Filote a convocat o şedinţă extraordinară, luni, 18 august, la ora 9.00, întâlnire în cadrul căreia vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Ovidiu Nechita (PNL) va prelua cu caracter temporar atribuţiile preşedintelui CJ.
Bineînţeles, asta se va întâmpla numai dacă la şedinţa extraordinară vor participa cel puţin două treimi din numărul consilierilor declaraţi aleşi. În cazul în care nu se poate asigura această majoritate, sedinţa se va organiza în aceleaşi condiţii, peste două zile. Contactat telefonic de redactorii "Obiectiv", şi întrebat dacă a luat în calcul organizarea unui şedinţe de îndată (care se anunţă cu 24h înainte) în locul celei extraordinare (care se anunţă cu 3 zile înainte), acesta a explicat că, legal, nu exista nicio posibilitate. "Eu am obligaţia să fac convocarea cu 3 zile înainte de şedinţă. Deci am respectat termenele din lege. Ca să organizăm şedinţă de îndată sunt anumite condiţii care sunt stabilite de regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului în care nu era o asemenea situaţie. Şi binenţeles dacă nu se prevede situaţia respectivă nu pot să folosesc şedinţa de îndată. Şedinţa de îndată este pentru dezbaterea unor probleme legate de buget, legate de proiecte cu finanţare europeană sau de aplicarea unor acte normative", a declarat Filote. Acesta a mai precizat că, imediat ce Ovidiu Nechita îi va prelua atribuţiile lui Stancu, se va rezolva şi problema salariilor pentru cei aproximativ 200 de angajaţi ai CJ şi ai Muzeului. "După ce vom semna hotărârea vom duce specimenul de semnături la bancă şi vom face dispoziţia pentru ceilalţi care urmează să primească sume de bani. Asta se va întâmpla ori luni după-amiază, ori marţi, cel târziu", a mai adăugat sursa citată.
Amintim că salariaţii se află în imposibilitatea de a-şi încasa banii din data de 13 august, pentru că nu are cine să semneze dispoziţiile de plată. Ordonatorul principal de credite, Gheorghe Bunea Stancu se află în arest la domiciliu, decizie dată de Tribunalul Galaţi pe 8 august, ulterior fiind contestată de preşedintele PSD Brăila.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii