Mergi la conţinutul principal

Lecţie de solidaritate a copiilor cu dizabilităţi

"Ce poate fi mai frumos decât solidarizarea copiilor, a celor mici cu cei mai mari, a celor inteligenţi cu cei mai puţin inteligenţi, a celor cu care divinitatea, familia, au fost mai generoase, cu cei care n-au avut şansă. Noi, maturii suntem cei care au facilitat o astfel de solidaritate şi nu putem decât să empatizăm cu ei", a declarat directorul general al DGASPC, Alexandru Sculschi. Copiii au participat la activităţi ludice grupate pe ateliere de creaţie, activităţi de socializare recreativă şi la audiţia unor fragmente muzicale clasice interpretate de către elevii Liceului de Artă. "Copiii au realizat copacul solidarităţii, din pălmuţele lor, au şi numele trecute acolo. Copiii de la Liceul de Artă i-au învăţat pe cei de la asistenţi maternali să confecţioneze diferite obiecte specifice sărbătorilor de Crăciun, dar le-au oferit şi mici daruri, din proprie iniţiativă", a spus Simona Crăciun, directorul adjunct al DGASPC. Copiilor le-au fost oferite diplome, pentru că şi-au făcut prieteni noi, dar şi mici cadouri, suc şi prăjituri din partea organizatorilor. Evenimentul s-a desfăşurat cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, sărbătorită pe 3 decembrie.

Aproape 10.000 de brăileni cu handicap

În evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila figurează 9.890 de persoane încadrate într-un grad de handicap, dintre care 899 de copii. Cele mai multe dintre persoanele cu handicap sunt din mediul urban, respectiv 8.629, iar diferenţa de 1.261, din mediul rural. Din evidenţe reiese că 148 de copii cu handicap sunt beneficiari ai unei măsuri de protecţie specială în unităţi de tip familial, iar 61 de copii sunt protejaţi la asistenţi profesionişti. De asemenea, sunt 135 de adulţi încadraţi într-un grad de handicap, care beneficiază de măsuri de protecţie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro