Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lecţia deschisă despre cum să devii pieton responsabil

prin joc şi premii, zeci de copii cu vârste între 4 şi 10 ani au învăţat cum să devină pietoni responsabili • sâmbătă, cei mici au participat la o lecţie interactivă pe linie rutieră cu poliţiştii, în parcarea magazinului “Lidl” din Bariera Călăraşilor • acţiunile s-au desfăşurat în cadrul campaniei “Verde la educaţie pentru circulaţie”, organizat de Poliţia Română şi Lidl

 

De la vârste din ce în ce mai mici, copiii pot deveni pietoni responsabili. Sfaturi utile pe linie rutieră au fost transmise de poliţişti atât copiilor, cât şi părinţilor şi profesorilor. Prin joc şi premii, cei mici au fost atraşi într-o lecţie interactivă pusă în scenă de poliţiştii rutieri în parcarea “Lidl”. Acţiunile s-au desfăşurat sâmbătă, în cadrul campaniei naţionale “Verde la educaţie pentru circulaţie”, organizat de Poliţia Română şi Lidl, proiect adresat copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani, pentru al şaptelea an consecutiv.

Noutatea evenimentului “Verde la educaţie pentru circulaţie” de anul acesta a constat în jocul “Surprize sau amenzi?”, care i-a ajutat pe cei mici să asimileze, prin joc şi premii, regulile de circulaţie explicate de reprezentanţii Poliţiei Române, oferindu-le tuturor şansa de a deveni pietoni responsabili.

În ziua de 28 septembrie, fiecare copil cu vârsta între 4 şi 10 ani a avut şansa să înveţe cum să fie un pieton responsabil direct de la poliţiştii rutieri. “Devenit deja tradiţie, evenimentul naţional de educaţie rutieră are ca scop conştientizarea în rândul celor mici, dar şi al părinţilor, a importanţei cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie. Proiectul îşi propune, totodată, formarea unui comportament responsabil în trafic al copiilor, pentru ca, pe termen lung, numărul de accidente în care sunt implicaţi, cu vină, cei mici, să se reducă. Astfel, an de an, copiii învaţă de la poliţişti regulile de circulaţie necesare pentru a fi în siguranţă ca pietoni în trafic”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. 

 

“Surprize sau amenzi?”

 

Lecţia interactivă a fost o adevărată atracţie pentru copii. Evenimentul s-a desfăşurat în parcarea magazinului Lidl din Bariera Călăraşilor, începând cu ora 11.00, şi a constat în două sesiuni: prima parte a fost cea informativă, iar cea de-a doua practică, pentru ca cei mici să aplice noţiunile învăţate. În cadrul sesiunii informative, cei mici au aflat de la poliţişti toate informaţiile despre cele mai importante reguli de circulaţie pentru ei, şi, totodată, cât de important este să fie atenţi la trafic. “Cea de-a doua parte, dedicată educaţiei prin joc, a venit anul acesta cu o nouă componentă practică: jocul Surprize sau Amenzi?. Astfel, după ce poliţistul le-a explicat copiilor şi părinţilor regulile de circulaţie, le-a adresat participanţilor întrebări. Acesta a apreciat răspunsurile printr-o pancartă cu «Surpriză» pentru cei care au oferit informaţiile corecte şi cu «Amendă» pentru cei care aveau nevoie să mai recapituleze regulile, încurajându-i pe cei mici să revină cu răspunsul bun”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, insp. Laura Belciugan.

La finalul lecţiei, toţi copiii au primit premii şi au fost declaraţi “absolvenţi” ai cursului.

 
Categorie articol: 

Comentarii