Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lauza disparuta

La o saptamina de la internarea in Spitalul de Obstetrica -Ginecologie, Ioana Daniela Balan, tinara de 19 ani care a nascut un fat mort si care ii acuza pe medici de culpa medicala, pe motiv ca nu au intervenit la timp sa-i faca operatie cezariana, pentru a putea fi salvat copilul, a fugit din spital fara urma. Incidentul s-a petrecut in dupa-amiaza zilei de luni, in intervalul orelor 14.00-16.00, pe durata programului de vizite in Maternitate. Potrivit unor surse de incredere din cadrul unitatii spitalicesti, lehuza, care se afla sub observatia medicilor de specialitate, a plecat cu firele de la operatie nescoase, fara sa dea nici un fel de explicatie pentru gestul sau. Descoperirea a fost facuta in momentul in care asistenta de salon a impartit termometrele pentru a controla temperatura pacientelor si a sesizat ca Daniela Balan nu se afla in patul sau. Dupa ce a fost cautata si asteptata suficient timp pentru a reveni in salonul sau, medicii de la Maternitate au sesizat Politia cu privire la fuga pacientei din spital.

Disparitie misterioasa

In Maternitate sint insa persoane care sustin, neoficial, ca tinara era foarte nemultumita din cauza faptului ca se asteptase sa primeasca unele despagubiri de la medici, pe motiv ca ii murise copilul si, pentru ca nu primise inca nici un ban, a fugit din spital.
Reamintim ca martea trecuta, pe 5 august, Daniela Ioana Balan, gravida in noua luni, din localitatea Gradistea, a fost transportata cu ambulanta la Maternitate, cu dureri de nastere. Dupa spusele tinerei, copilul era viu si misca, dar ea a fost lasata sa se chinuie pina a doua zi, pentru ca nu avea dilatatia necesara pentru a naste normal. Abia in momentul in care au realizat ca fatul era mort, dupa 27 de ore de suferinta, medicii au decis sa intervina chirurgical pentru extragerea copilului. Pe de alta parte, medicii sustin ca fatul era mort inca de la internarea mamei in spital, dar ca nu i-au spus acest lucru pentru a o menaja. Cert este ca dupa efectuarea necropsiei baietelului, medicii legisti au recoltat probe de organe pentru examenele patologice si asteptau externarea mamei, in vederea derularii altor investigatii, pentru a se stabili exact cind a murit copilul. Concomitent, Politia a declansat o ancheta pentru elucidarea acestui caz.

"A fugit cu fire, cu tot"

Ieri, medicii Spitalului de Obstetrica-Ginecologie au confirmat disparitia pacientei din spital si faptul ca fusese anuntata Politia in acest sens. "Pacienta trebuia sa mai stea in spital sau sa solicite externarea, daca vroia sa plece, dar a fugit cu fire, cu tot; acestea sint pacientele care ne fac si noua greutati, care ar trebui sa stie ca au si ele obligatii pentru sarcina pe care o poarta".
Potrivit informatiilor primite de la Politie, la sesizarea Spitalului de Obstetrica-Ginecologie, ieri a demarat actiunea de cautare a Danielei Ioana Balan, atit la domiciliul concubinului acesteia, cit si in alte locatii in care aceasta ar fi putut sa ajunga.
De precizat faptul ca ieri am incercat sa aflam amanunte cu privire la aceasta situatie si sa contactam familia tinerei care a fugit din spital. Toate incercarile noastre de a intra in legatura cu Ionel Catalin Harcomita, concubinul tinerei, cit si cu mama acestuia, care a sesizat la sediul redactiei noastre incidentul privind nasterea fatului mort, au fost insa inutile, intrucit telefoanele acestora au fost tot timpul inchise.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii