Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Laurenţiu Cobzaru a alergat 21 km pentru a colora Secţia de Pediatrie

• militarul a câştigat locul I la proba de semimaraton la categoria sa de vârstă şi s-a clasat pe locul 3 la general • colegul său, brăileanul Costel Mazâlu, s-a clasat pe locul 9 la proba de maraton (peste 42 km) •amândoi au alergat pentru a susţine campania “#coloramimpreuna. Dăm viaţă Secţiei de Pediatrie” organizată de cotidianul “Obiectiv”

 

Au alergat zeci de kilometri pentru a susţine campania “#coloramimpreună. Dăm viaţă Secţiei de Pediatrie”. Este vorba despre gălăţeanul Laurenţiu Cobzaru (Poliţia Militară) şi Costel Mazâlu (ISU Brăila), care au participat, duminică, în staţiunea Mamaia, la “Maratonul Nisipului”, unul dintre primele maratoane din Europa care se desfăşoară integral pe nisip. Laurenţiu Cobzaru a reuşit să urce pe podiumul competiţiei la proba de semimaraton (21 km), câştigând locul I la categoria sa de vârstă (30-39 ani) şi locul III la general. Acesta a primit din partea organizatorilor un premiu în valoare de 200 lei pe care a ales să îl doneze pentru campania “#coloramimpreună. Dăm viaţă Secţiei de Pediatrie” organizată de cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” şi Asociaţia pentru Adevăr. De asemenea, acesta a primit din partea Ligii Militarilor Profesionişti o diplomă de excelenţă “în semn de preţuire pentru întreaga activitate sportivă şi contribuţia la promovarea valorilor Corpului soldaţilor şi gradaţilor profesionişti din Armata Română!”.

Colegul său care a alergat tot pentru această cauză, brăileanul Costel Mazâlu, a încheiat proba de maraton pe locul 9 la categoria de vârstă 30-39 ani, reuşind să parcurgă 42,195 km în 3 ore şi 58 de minute.

Peste 1.800 de atleţi din România şi din Republica Moldova, Spania, Finlanda, Suedia, Bulgaria, Franţa, Italia, Statele Unite ale Amercii etc au participat la inedita cursă de la malul Mării Negre numită “Maratonul Nisipului”. Evenimentul sportiv internaţional, ajuns la a şasea ediţie, s-a adresat atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă, şi a conţinut patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10km XS SPORTS NUTRITION şi cursa populară de 3 km), precum şi crosul Family Run (aproximativ 1km) - care a avut menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinţi, cât mai ales pe copiii acestora.

Cei doi militari şi-au făcut o misiune în viaţă din a susţine diverse campanii umanitare. Din acest motiv, pe 21 aprilie, în Parcul Monument, Laurenţiu Cobzaru va organiza un nou cros caritabil, scopul acestuia fiind de a strânge donaţii pentru a colora Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean.

Felicitări celor doi atleţi!
Categorie articol: 

Comentarii