Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Laureaţii Concursului «Hariclea Darclée», concert în China!

Artiştii români laureaţi ai Concursului Internaţional de Canto "Hariclea Darclée" 2015 au cucerit China. Sopranele Silvia Micu şi Irina Baianţ, mezzosoprana Florentina Soare, tenorii Ioan Hotea şi Adrian Dumitru şi maestrul acompaniator Alexandru Petrovici au încântat publicul din oraşele Beijing, Shenzhen, Wuhan şi Tianjin.
Potrivit unui comunicat remis pe adresa redacţiei, Shenzhen şi Wuhan sunt oraşe-pilot ale economiei chineze, cu câte 10 milioane de suflete, Tianjin are 17 milioane de locuitori, iar capitala Beijing are peste 30 de milioane de locuitori.
Prezentaţi ca laureaţi ai Concursului Internaţional de Canto "Hariclea Darclée", artiştii români au fost invitaţi drept modele de talent şi măiestrie publicului chinez şi studenţilor principalelor şcoli superioare de muzică ale ţării, "unde apar tot mai multe aspiraţii spre cariera lirică şi unde deja 20 de milioane de tineri studiază pianul".
"Prezenţa mea, cu un an în urmă, în Juriul Concursului Internaţional de Canto al Chinei, interviurile mele la radio, în presa scrisă şi la televiziunea din Shanghai, revelaţia pe care a reprezentat-o interpretarea mea a capodoperei verdiene La Traviata, având ca urmare dorinţa fiecărei soprane din noua generaţie de artiste chineze de-a fi într-o bună zi Violetta Valéry şi premiul I obţinut de tenorul Adrian Dumitru au creat un interes exceptional pentru arta cântului şi pentru artiştii noştri", a declarat Mariana Nicolesco, pentru publicul brăilean.
Vizita artiştilor lirici români în China a fost o invitaţie lansată încă din vara trecută, de la Ediţia Jubiliară a Concursului "Darclée", când s-au prezentat nu mai puţin de 32 de concurenţi chinezi, selectionaţi din câteva sute. "Am primit zilnic relatări detaliate de la «zmeii mei», cum îmi place să-i numesc, semnate Mariana Team, precum şi de la personalităţi ale culturii chineze, confirmând triumful lor şi dorinţa generală de a-i revedea cât mai curând în recitaluri, ca acum, ori în spectacole de operă", a adăugat Mariana Nicolesco.

 
Categorie articol: 

Comentarii