Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Laura Codruţa Kovesi a scăpat de controlul judiciar

• ea a explicat miercuri, la ieşirea de la instanţa supremă, şi de ce a solicitat protecţia Serviciului de Protecţie şi Pază

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri seară, admiterea contestaţiei depuse de Laura Codruţa Kovesi şi a hotărât ridicarea măsurii controlului judiciar dispus de Secţia de anchetă a magistraţilor în cazul fostei şefe DNA, în dosarul aducerii în ţară a lui Nicolae Popa, informează MEDIAFAX.

“Am dat o declaraţie, am explicat motivele de nelegalitate pentru care am apreciat că se impunea ca eu să fac această contestaţie, am răspuns şi la întrebări, avocatul meu a susţinut motivele, o să vedem ce decide instanţa. A participat şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi un procuror de la Secţia specială, dar ce s-a întâmplat în sala de judecată eu nu vă pot spune. Am făcut o contestaţie în care am arătat că măsura (controlului judiciar – n.r.) nu a îndeplinit condiţiile cerute de lege şi mi-am motivat contestaţia în acest sens. Voi respecta decizia (instanţei – n.r.) indiferent care va fi aceasta”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, miercuri, la ieşirea de la instanţă.

Fosta şefă a DNA este de părere că există o legătură între campania declanşată împotriva procurorului general Augustin Lazăr şi cea a şefei Curţii Supreme şi ancheta declanşată împotriva sa.

Laura Codruţa Kovesi a explicat miercuri, la ieşirea de la instanţa supremă, unde a contestat măsura controlului judiciar dispusă împotriva sa de Secţia de anchetare a magistraţilor, şi de ce a solicitat protecţia Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), precizând că a primit ameninţări.

“Da, am protecţie în acest moment. Protecţia mi-a fost oferită pentru că am primit numeroase ameninţări”, le-a declarat jurnaliştilor fosta şefă a DNA, explicând contextul în care a solicitat şi a primit protecţia ofiţerilor SPP. “Atunci când am încheiat mandatul, am trimis copie după toate ameninţările pe care le-am primit şi după toate riscurile care există cu privire la siguranţa mea fizică, iar Consiliul Suprem de Apărare a ţării a decis că trebuie să beneficiez de protecţie în continuare”, a spus Laura Codruţa Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi este pusă sub control judiciar de secţia de anchetare a magistraţilor în dosarul privind mita pe care i-ar fi cerut-o lui Sebastian Ghiţă pentru repatrierea, din Indonezia, a fostului director FNI, Nicolae Popa, condamnat în lipsă la închisoare.

 
Categorie articol: 

Comentarii